50. Yıl İzzet Baysal İlkokulunda okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine Afet Bilinci eğitimi verildi. İlk eğitim okul öncesi öğrencileri için gerçekleşti AFAD Müdürlüğü Eğitim Uzmanı Levent Sönmez miniklerin meraklarını gidermek için sorularını cevapladı.
Onlara depremin ne olduğunu, nasıl oluştuğunu, Dünyamızın iç yapısını, afet ve acil durum çantasının nasıl hazırlanacağını, depremi nasıl hissedeceğimizi, çök – kapan – tutun hareketini anlattı.
Görsel materyallerin de kullanıldığı eğitimde miniklere onları korkutmadan doğru davranış şekilleri ve afetlere hazırlık çalışmaları oyunlarla uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim Deprem sonrası binadan ayrılma ve toplanma alanlarına gitme uygulaması yapılarak tamamlandı.
Okul öncesi öğrencilerinden sonra ilkokul öğrencilerine de eğitim verildi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı eğitimde öğrencilerimizin merakı ve ilgisi eğitimcilerimizi sevindirdi.
50.Yıl İzzet Baysal İlkokulu konferans salonunda gerçekleşen eğitimde İlk 72 saat, Tehlike ve risk, Yaşam çevremizdeki riskler, Dünyamızın iç yapısı, Deprem, Afet bilinci kültürü, Yapısal olmayan riskler, Afet çantası hazırlama, Acil durumlarda haberleşme, Deprem sırasında doğru davranış biçimleri anlatıldı. Depremle birlikte yaşanabilecek diğer afetlerden de bahsedildi.
Eğitim sonunda tahliye tatbikatı yapılarak okul bahçesine geçildi AFAD Müdürlüğü Elektrik Teknikeri Ayhan YILDIZ ve Arama Kurtarma Teknisyeni Adnan Esen öğrencilere yangın hakkında bilgiler vererek yangın esnasında neler yapılması ve nasıl davranılması gerektiğini anlattı. Eğitim yangın söndürme tatbikatı ile tamamlandı.
AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan Eğitimlerimiz yoğun bir şekilde devam ediyor. Eğitim Seferberliğimizde verdiğimiz eğitimlere Özel Kurumlardan, Kamu Kuruluşlarından ve Okullarımızdan gelen talepler artıyor. Afet Bilincine sahip bir Bolu olma yolunda halkımızla birlikte ilerliyoruz. Her şeyin başında, geleceğe bilerek adım atan bir nesil yetiştirmek geliyor. Bizim onlara öğrettiklerimizi onlar kendilerinden sonra geleceklere aktaracak. Ağaç yaşken eğilir düşüncesinden hareketle okullarımızın afetlere hazırlığını çok ciddiye alıyoruz. Her yaştan öğrencimize seviyelerine uygun eğitimler veriyoruz. Korkutmadan yaşanabilecek tüm olumsuzluklara onları hazırlamaya çalışıyoruz. ” dedi.