Karabük Üniversitesi'nde (KBÜ) eğitim gören bir öğrencinin annesi Bolulu Vildan Gülses 'Mavi Kapak' kampanyası kapsamında toplamış olduğu 50 bin adet kapağı KBÜ'ye teslim etti.
Mavi kapakları KBÜ'ye vermek için Bolu'dan Karabük'e gelen Vildan Gülses, teslim öncesi Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı makamında ziyaret etti. Karabük Üniversitesi'nin Karabüklülerin ve paydaşlarının gönlünde büyüyen bir üniversite olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, "Karabük Üniversitesi'nin fiziki alt yapısının çoğu değerli hayırsever vatandaşlarımızın katkısıyla gerçekleştirildi ve fiziki alt yapısının büyük bir kısmını tamamlamış durumdayız. Bugünde değerli velimiz Bolu'da 50 bin adet mavi kapak toplayarak üniversitemize getirdiler. Karabük Üniversitesi'ne gelinceye kadar, dört ay sürede toplamış oldukları bu mavi kapakları verebilecekleri çok farklı sivil toplum kuruluşları vardı. Ama kendileri Karabük Üniversitesi'ni tercih ettiler. 50 bin mavi kapağın maddi boyutu elbette ki önemlidir. Fakat bizim için önemli olan manevi değeridir. Karabük Üniversitesi'ne yapılan bu katkı katlanarak büyüyecektir. Bu mavi kapaklarla engelli kardeşlerimize destek olacağız. Ben bu hassasiyetlerinden dolayı Vildan Hanımı bir kez daha kutluyor ve bu davranışın diğer insanlara da örnek olması temenni ediyorum" dedi.
50 bin kapağı dört ay gibi kısa bir sürede topladığını belirten Vildan Gülses, "Engelli vatandaşlarımıza destek olmak üzere toplamış olduğumuz bu 50 bin adet mavi kapağı Karabük Üniversitemize bir katkı sağlayacağını düşündüğüm için üniversiteye teslim etmek istedim. Ben inanıyorum ki Karabük Üniversitesi mavi kapakları en doğru şekilde gerekli yerlere teslim edecektir. Ben Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a sonsuz teşekkürler ediyorum. Oğlum Karabük Üniversitesi'ndeki eğitimini tamamladıktan sonra da elimden geldiği kadar Karabük Üniversitesi'ni desteklemeye devam edeceğim" diye konuştu.
Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal'a gerçekleştirilen nezaket ziyaretinin ardından Vildan Gülses'in toplamış olduğu 50 bin adet mavi kapağı, KBÜ Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına teslim etti.