Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova Valileri, bu illeri kapsayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) İzmit'te yapılan toplantısında bir araya geldi.

Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova Valileri, bu illeri kapsayan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın (MARKA) İzmit'te yapılan toplantısında bir araya geldi. Ajansın dönem başkanı olan Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MARKA'nın ülkenin kalkınma planları ev ekonomik programlarına önemli katkılar sağladığını söyledi.

Doğu Marmara Bölgesi'nde, MARKA Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen MARKA Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı'na Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Yalova Valisi Sinan Cebiroğlu, Bolu Valisi Ahmet Zahteroğulları, Düzce Valisi Ali İhsan Su, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Marka Genel Sekreteri Dr. Fatih Akbulut ile 5 ilin Ticaret Odası Başkanları katıldı.

'MARKA TÜM DİNAMİKLERİ BİRLEŞTİRİYOR'

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, MARKA'nın bünyesinde tüm dinamikleri birleştirdiğini söyledi. Güzeloğlu, "Kurulduğu günden bu yana kurumsallaşması ve ajanslar ölçeğinde çalışmasıyla çok özel bir yer edinen MARKA, bölgesel ölçekte 5 ilimizin kalkınma adına tüm dinamikleri birleştiren ve ülkemizin gerek kalkınma planlarına ve ekonomik progaramlara uyumlu bir şekilde hizmet sunan bir kurumumuzdur. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında her bir biriminin kurumsal kapasitesinin kullanılması esasdır. Bu çerçevede bakıldığında MARKA, Doğu Marmara bölgesinde 5 ilin kalkınma sürecindeki katkılarını geliştiren ve güçlendiren bir işlev sunmaktadır" dedi.

'YÜKSEK KATMA DEĞER SAĞLAYACAK PROJELER'

MARKA'nın öncü projelere katkı sağladığını söyleyen Güzeloğlu, konuşmasını söyle sürdürdü:

"Kurulduğu günden bu yana açtığı proje teklif çağrıları ve sunduğu desteklerle 74 milyon lira net ve doğrudan bir desteği bölge ölçeğinde kobilerden başlayarak hem kapasite arttırımı ve hem sosyal projelere kaynak olarak ajansımız arttırmış ve aktarmıştır.

Bu açıdan baktığımızda yaratılan toplam değer 100 milyon lira ortak ve payda finansmanıyla aşmış durumdadır. Bu çalışmalarımızı 2014 ve 2015 yılında da sürdüreceğiz. Ülkemizin yüksek ve katma değer üretimine dönüşecek öncü projelere katkı sağlamak ve hemde Türkiye'ye ye Doğu Marmara Bölgesinden başlayarak doğru bir modelleme sunmaktır. Geçtiğimiz günlerde bakanlarımızın iştirakiyle imzalanan otomotiv yan sanayinde test merkezli bir labaratuvar projemizi imzaladık. Yurt dışında yapılacak birçok test böylelikle Kocaeli'nde yapılacak. Bölgeye yatırım düşünen herkese arazi tanımlaması, arazinin spesifik bilgilerini sunan ve talep edildiğinde ajanslarımızın uzmanları tarafından ücretsiz danışmanlık ve yatırım uzmanlığı olarak hizmetimiz var."