Gerede'de hafızlık yapıp girdiği sınavda başarılı olan 5 hafıza Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen belgeleri Gerede Yeni Camii'de verildi.

Gerede Müftüsü Hasan İzmirli, Gerede hafızlar ocağı ve alimler diyarı olduğunu belirterek, Gerede daha nice alimler yetiştirmesini ve çıkarmasını rabbim nasip eylesin. Hafızlık çok önemli ve emek isteyen bir iş. Hafız olarak kalmak, yetişmek ve devletimize, milletimize, diyanetimize hizmet etmek son derece önemli bir vazifedir” dedi.

Kendilerine tavsiyelerde bulunmayı ihmal etmeyen Hasan İzmirli, Bu çalışmalarını yoğunlaşarak ve derinleştirerek devam etmelerini istiyorum. Özellikle Arapça'yı iyi öğrenmelerini sınavlara iyi hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Bu ilim yolculuğunda alim olmalarını ve çok çalışmalarını gerektiğini hatırlatmak istiyorum. Allah, hafız olarak yaşamalarını ve hizmet etmelerini nasip etsin” diye konuştu. İzmirli, hafızlara ailelerine ve emeği geçen hocalara teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Konuşmaların ardından hafızlara belgeleri verildi.