Her yıl Bolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Resim Performans Yarışması' Bolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde Bolu merkez ve ilçelerinden toplam 26 okuldan 3'er öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. 5'incisi düzenlenen ve 8'incisi sınıf öğrencilerinin katıldığı yarışmada toplam 107 öğrenciden, dereceye giren 10 öğrenciye altın ve başarı belgesi hediye edildi. Dereceye giremeyen öğrencilere ise katılım belgesi ve resim defteri hediye edildi.

Haber: Emrah ÖGET

Yarışmaya katılan öğrenciler sabah Bolu Güzel Sanatlar Lisesinde toplam 8 adet atölyede resimlerini yaptı. Öğleden sonra düzenlenen törenle dereceye giren öğrenciler açıklandı. Törene Vali yardımcısı Ömer Eru, Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, çeşitli okulların öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Okul Müdürü Cemal Günay, Geleneksel ortaokullar Bolu genelinde performans resim yarışması yapıyoruz. Amacımız ilçelerde ve merkezdeki yetenekli öğrencileri toparlayıp, okulumuzda öğrenci haline getirebilmek. Tabi biliyorsunuz seçme sınavı ile alıyoruz öğrencilerimizi. 30'ar kişilik gruplar halinde alıyoruz, iki sınıf alıyoruz bir resim ve bir müzik olmak üzere. Burada ideal arakam alacağımız öğrencinin üç katı kadar öğrenciyi sınava sokabilmek. O yüzden bu tür etkinlikleri yapmaya çalışıyoruz, okulumuzu tanıtmaya çalışıyoruz. Ne kadar yetenekli öğrenci varsa onları okulumuza sınav öğrencisi olarak alıp daha sonra aralarında en iyilerini seçip okulumuza kazandırmak istiyoruz. Okulumuz 92 yılından beri hizmet veriyor, geçen süreç içerisinden Güzel Sanatlar Lisesi sayısı 71'e ulaştı, bunların içerisinde en kapasiteli ve uzman öğretmen yapısına sahip olan tek okuldur, okulumuz. Okulumuzu daha iyi hale getirmek istiyoruz, bunun için de yetenekli öğrencilerimizin önünün açılması gerekiyor” dedi.

“OKULUMUZDAN %98 GİBİ BÜYÜK BİR KISIM ÜNİVERSİTELERE GİDİYOR”

Sanatın önemine değinen Günay, Sanat önemli bir kavram, bu kavramın sonucunda yetenekli çocuklarımızın kendi alanları ile ilgili belli yerlere gelmeleri çok önemli ve meslek seçimleri içerisinde öğretmenlik biliyorsunuz ön sıralarda ama genelde halkımız şunu yanlış bir algı olarak edinmiş; öğretmenlerin atanamaması gibi bir algı söz konusu, oysa okulumuzdan %98 gibi büyük bir kısım üniversitelere gidiyor ve mezunlarımızın hemen hemen tamamı öğretmen olarak atandırlar. Bir rakam vermek gerekirse 1192 öğrenci mezun ettik bunun 465 tanesi şuanda öğretmen, 80'e yakını ilimizdeler. 240 tanesi de şuanda eğitimlerini devam ettiriyorlar. Bu arada reklam şirketi sahibi, müzik şirketi sahibi olanların sayısı da 60lar civarında. Tabi buraya müracaat eden öğrenciler dilerlerse buradan doktor, hakim de olabilirler, savcı da olabilirler, dişçi de olabilirler. Alan derslerimizin yanında genel kültür derslerimiz de son derece başarılı bir şekilde devam etmekte. Ama tercih eden öğrencilerimiz genelde sanatsal eğilimli oldukları için o derslerde genelde saplantıları olmuyor. Sınavlara sözel ağırlıklı giriyorduk biliyorsunuz dershaneler kapanınca o tür işleri artık okulumuzda da yapacağız. Halkımızdan şunu istirham ediyorum yetenekli öğrencilerimizin lütfen önünü kapatmayın, okulumuza gönderin, mutlu olacaklar, siz de olacaksınız” şeklinde konuştu.

Dereceye giren öğrencilerin açıklanacağı törende toplam 26 farklı okulu katılımıyla gerçekleşen yarışmaya destek veren eğitimcilere teşekkür belgesi verildi, Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri koro performansı sergilendi ve dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. Daha sonra dereceye giren resimler sergilendi.