Bolu Belediye Meclisi, Ocak ayı ilk oturumunda ihtiyaç olunması halinde İller Bankası'ndan kullanılmak üzere Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a 49 milyon liralık kredi çekme yetkisi verdi. Gerekli şartlar oluşturulduğu taktirde İller Bankası'ndan çekilecek krediler ile Köroğlu Parkı yapım işi, Karadere İçme Suyu İletim Hattı Tüneli yapım işi, Atıksu Arıtma Tesisi 2. Kademe yapım işi ve belediyeye lazım olabilecek kamyon, kamyonet ve binek aracı alımlarında kullanılması planlanıyor.

ÖZEL HABER: HAKAN AYDIN

Bolu Belediyesi yönetimi uzun yıllardır hayata geçirmek için bürokratik işlemlerine devam ettiği projelerde kullanılmak üzere kredi çekilmesi amacıyla Bolu Belediye Meclisi'nden yetki aldı. Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan açıklamalar sonrası, İller Bankası'ndan kullanılmak kaydıyla Bolu Belediye Başkanına toplamda 49 milyon liralık kredi çekme yetkisini verdi.

KÖROĞLU PARKI'NA 6 MİLYON

İlk kredi onayı Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın büyük önem verdiği Köroğlu Park çalışması için verildi. İller Bankasından gerekli şartlar oluşturulduğunda kullanılacak olan 6 milyon liralık kredi ile Köroğlu Parkı yapım çalışmalarının başlatılması hedefleniyor. Kullanılacak kredi ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, Köroğlu Parkımız 6 milyon lirayla bitmez. Ancak bunu başlangıç olarak görüyoruz. Parkımızın detayları belirlendikte sonra parkın kaç liraya mal edilebileceği konusunda kesin bilgi verebiliriz” dedi.

KARADERE TÜNELİ İÇİN 30 MİLYON LİRA

12 yıldır hayata geçirilmesi için çalışmalarına devam edilen bir diğer konu olan Karadere Suları'nın Bolu merkeze ulaştırılması için tünel yapılması gerekiyor. Yapılması gereken tünel için İller Bankası aracılığı ile Avrupa Yatırım Bankası'ndan kredi alınması hedefleniyor. Avrupa Yatırım Bankası'nın onay vermesi halinde Karadere İçmesuyu İletim Hattı Tüneli Yapım işi için yaklaşık 30 milyon liralık kredi kullanılmak isteniyor.

ATIK SU ARITMA TESİSİS İÇİN 5 MİLYON

Bolu Belediyesi yapımı tamamlanarak kullanıma başlanılan Pis Su Arıtma Tesisi, nüfus artışı nedeniyle yetersiz kaldı. Aynı bölgeye ikinci bir Pis Su Arıtma Tesisi yapılması hedeflenirken, tesisin proje ve yapım maliyeti İller Bankası'nın aracılığı ile Avrupa Yatırım Bankası'ndan alınacak. Bu projenin de yaklaşık 5 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

ARAÇ PARKINI GÜÇLENDİRMEK İÇİN 8 MİLYON

Devasa projelere başlamaya hazırlanan Bolu Belediyesi, bu projelerin hayata gemesi durumunda araç parkının yetersiz kalabileceğini ön görüyor. Araç parkının yetersiz kalması durumunda kullanılması planlanan 8 milyon liralık kredi ile kamyon, kamyonet ve binek aracının ihtiyaca göre alınması ön görülüyor.