Türkiye Tekvando Federasyonu tarafından Gerede Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ‘'Kuşak İmtihanı''nda Geredeli 47 sporcu kuşat atladı.

4 ayda bir düzenlenen (kyu) kuşak sınavları sonucunda beyaz kuşak, turuncu kuşak ve kahverengi kuşak sporcular için Gerede Kapalı Spor Salonu'nda kuşak sınavı düzenlendi. Kuşak sınavı sonucunda 47 sporcu başarılı olarak bir üst kuşak seviyesine ulaştı. Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kuşak atlama törenin toplamda 47 sporcu katılırken kuşak atlayan sporcular hünerlerini sergiledi.

Kuşak atlama törenine İlçe kaymakamı Arslan Yurt, Gerede Garnizon Komutanı Yüzbaşı Arif Haktan Doğan, Belediyesi Başkanı Mustafa Allar, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Camcı, Gerede İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Mustafa Kocakaya, sınava giren ve kuşak atlayan sporcular ve aileleri katıldı. Düzenlenen törende protokol üyeleri tarafından kuşak atlayan 47 sporcunun diplomaları ve kuşakları verildi. Kuşaklarını takan sporculara Antrenör Sağlık Melek Lisesi Öğretmeni İlhan Şimşek tarafından yeminleri yaptırıldı.

Antrenör Sağlık Melek Lisesi Öğretmeni İlhan Şimşek, 47 sporcunun kuşak değiştirdiğini belirterek, ‘'Tekvando dilinde gıp diyoruz. 10 gıp vardır. Halk değimiyle 10 kuşak vardır. Birinci gıp en yüksektir. Sporcularımız ondan başlar bire kadar iner. Sınavlarımız periyodik olarak yıl içerisinde gerçekleştirilir. Burada 3 ayını tamamlamış sporcular kuşaklarını ve diplomalarını aldılar. Miniklerde mavi kırmızı olanlar müsabık seviyesine yetişmiş sporcu seviyesine gelirler. Kırmızı siyah seviyesine gelenler ise yıldız, genç ve ümit, gençlerde müsabık haline gelirler. Bazı sporcularımızda bu hakkı kazanmış oldular. Yeni müsabıklar İlçemize, İlimize ve Ülkemize çıktı. Bugün öğrendiklerini sergilediler. Diplomalarını ve kuşaklarını verdik. Daha sonra yeminlerini yaptırdık. İnşallah gelecekteki Avrupa Dünya Şampiyonlarını yetiştireceğiz” dedi. Kuşaklarını takan sporcular velileri tarafından yapılan ikramlardan yedi. Daha sonra duası yapıldı. Haber Merkezi