Cuma günü 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılının ilk yarısı başlayacak. İlimizde eğitim ve öğrenim göre 47 Bin 888 öğrenciye karneleri verilecek. Eğitim ve öğretimin 2. Yarısı ise 9 Şubat'ta başlayacak.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı ilk arayı veriyor. Öğrenciler bu Cuma günü sömestri tatiline başlayacak. Yapılan kar tatillerinden sömestri tatilinin etkilenmediğini ve telafilerin 2. Dönem hafta sonları yapılacağını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, 2. Dönemin ise 9 Şubat'ta başlayacağını söyledi.

Çavuşoğlu şöyle konuştu: Kar tatilleri yapıldı. 6 gün kar tatili yaptık. Sömestre tatili uzayacak mı uzamayacak mı diye konular görüşülürken, geldi çattı sömestre tatili. Bu Cuma günü tatile gireceğiz. Uzatma falan yok. Tatilleri ikinci dönem açıldığında Cumartesi günleri öğretmenlerimiz öğrencilerini okula çağırarak orada telafi eğitimlerini yapacaklar. İl çapında 3 Bin 500 öğretmenimiz 350 tanede ücretli öğretmenimiz 3 Bin 850 öğretmenle çalıştık. Okullar açılırken rakamlar vermiştim ama değişti tabi. Cuma günü 47 Bin 888 öğrencimiz sömestre tatiline girecek. Karne alacaklar, takdir alacaklar, teşekkür alacaklar. 77 tane ilkokulumuzda 14 Bin 668 öğrencimiz, 69 ortaokulda 14 Bin 239 öğrencimiz, 45 lisemizde 14 Bin 962 öğrencimiz var. 23 Ocak 2015 Cuma günü karne verme törenini Doğancı Ayşe – Yılmaz Becikoğlu İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimiz tatile girecek. 2 hafta sürecek sömestre tatilimiz. 9 Şubat'ta yeniden dersler başlamış olacak. Birinci dönemde başarılı çalışmalarımız oldu. TEOG sınavı sonuçları açıklandı. İlimizde genel başarı ortalaması 14 puan yükseldi. 8 tane öğrencimiz tüm sorulara doğru cevap verdi. Türkiye'nin hiçbir yerinden geriye kalmadık. Hatta Bolu bir önceki döneme göre bir basamak daha da yükselmiş oldu. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve çok çalışan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Aynı başarıyı liseli öğrencilerimizden de Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nda da bekliyorum. Sömestre tatilinde iyice dinlensinler. Okulların açılışında yeniden hareketli günler başlayacak.” Haber Merkezi