Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında yapılacak %50'si Bakanlık tarafından desteklenecek Proje sahipleri ile hibe sözleşmeleri imzalandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve yatırımcı tarafından imzalanan hibe sözleşmesini müteakiben yer tespitleri yapılacak, yatırımcılar tarafından başlangıç raporları sunularak, ihale yöntemi ile yüklenici firmalar aracılığı ile projeler hayata geçirilecek.

Konu ile ilgili olarak İl Müdürü İsmail TAŞ yaptığı açıklamada; İlimizden 43 yatırımcı ile hibe sözleşmesi imzalandığını, 43 projenin tamamının kanatlı projesi olduğunu, 28 projenin yeni tesis, 14 ünün tamamlama, 1 inin de teknoloji yenileme – kapasite artırma projesi olduğunu belirtti. İsmail Taş, 43 projenin hayata geçirilmesi ile İlimizde 39.790.365,60 TL.'lik bir yatırımın hayata geçirileceğini, Bakanlıkça da bu yatırımcılara 18.294.173,10 TL. hibe verileceği, İl müdürlüğü personeli tarafından yatırım yerlerinin tespit edildiği ve ihale yolunun açıldığını ifade etti.

İsmail Taş, Projelerin 1 Aralık 2015 tarihine kadar tamamlanmaları gerektiğinden, yatırımcılarımızın biran evvel işlemlerini tamamlayarak, ihaleye çıkmaları büyük önem arz ediyor. Projelerin tamamlanması ile ilgili son tarihin sadece inşaatların fiziki gerçekleştirme süresi değil, işletmenin faaliyete geçmesi ile ilgili ulusal mevzuatın öngördüğü izin, ruhsat işlemlerini de kapsadığı belirtilerek yatırımcılarımızın bu hususa dikkat etmeleri gerekiyor” dedi.

9. etapta hayata geçirilecek 43 proje ile kanatlı sektörünün lideri olan ilimizin bu alanda daha da gelişerek, entegre tesislerin kurulmasına vesile olunacağını ifade eden İsmail Taş, 10. etabın da yürürlükte olduğu hatırlatarak 10. etap için de 100 yatırımcı başvurusunun yapıldığı, değerlendirmelerin devam ettiğini, yeni etap ile de birçok yatırımcının hibe programından yararlanacağı söyledi. Haber Merkezi