Afet eğitimleriyle tüm Bolu halkına ulaşma hedefiyle başlatılan ‘Afete Hazır Türkiye Bilinçlendirme ve Eğitim Seferberliği' projesi ile devam ediliyor.

Ülkemizin bir gerçeği olan afetlerle mücadelede en önemli silah eğitimlerdir. Bugüne kadar yaşanmış afetlerde meydana gelen can ve mal kayıplarının bu denli fazla olmasının altında yatan temel nedenler: Afet öncesi yapılmayan hazırlıklar, alınmayan tedbirler ve afet anında nasıl davranılacağının bilinmiyor olmasıdır.

Bu bilincin halkımıza verilebilmesi için ailelere, öğrencilere, huzur evlerinde kalan değerli yaşlılara, kreşlerdeki miniklere, özel veya kamu kurum ve kuruluşlarında ki çalışanlara, muhtarlara, aldıkları bilgiyi milyonlara ulaştıran öğretmenlere ve en uzakta ki köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik olarak 2011 yılından bu yana istikrarlı bir şekilde eğitim çalışmaları yürütülüyor. 2011 yılından 2015 yılı başına kadar geçen süreçte 10.864 vatandaşımıza eğitim verilmişken büyük bir ivme kazanarak 2015 yılının henüz başlarında olmamıza rağmen sadece bu iki aylık süreçte 1550 kişi Afet Bilinci Eğitimi almıştır.

Halkımız eğitimler kapsamında Deprem, KBRN, Heyelan, Sel, Çığ, Afetler öncesinde yapılacak hazırlıklar ve planlar, Afet anında doğru davranış şekilleri, Afet sonrası yapılacaklar, Sivil Savunma ikaz ve alarm işaretleri, Hafif arama kurtarma, Hasta ve yaralı taşıma usulleri konularında bilgilendirildi. Eğitimlerin ardından gerçekleştirilen tatbikatlarla ise edinilen bilgilerin uygulama imkânı bulunması sağlandı.

Bolu AFAD İl Müdürü Hasan Erdoğan eğitimlerle ilgili olarak, Ülkemiz her alanda büyük başarılara imza atıyor. Risk yönetimi konusunda da dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerimizi alabilmenin en önemli basamaklarından biri afet bilinci kazanmış bireyler olmak. Bu zincirin sağlam bir halkası olabilmek için ise ilimizde verdiğimiz eğitimlerle olası tüm afetlere hazır afet bilinci kazanmış güvenli şekilde yaşayan bir Bolu Halkı oluşturmayı hedefliyoruz. Bunu belirli günlerde değil yılın 12 ayı istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz.

Eğitimlerimizle hedefimize giden yolda 2011 yılından bu yana 12.423 vatandaşımıza ulaştık. İlimizin her ilçesinden her kurumundan ve her okulundan 7'den 77'ye her yaş grubuna uygun eğitimlerle ulaşmaya çalışıyoruz. Değişen gelişen eğitim tekniklerimiz ve materyallerimizle her geçen gün daha etkin daha verimli eğitimlere imza atıyoruz. Eğitimlerimizde salonlar doluyor her vatandaşımız aktif birer dinleyici olarak eğimlerin sonuna kadar kalıyor. Her eğitimden sonra onlarca eğitim talebi alıyoruz. O kadar çok eğitim talebi alıyoruz ki bu memnuniyet verici. Bolu halkının ilgisine teşekkür ediyorum. Temennim Afet olmasın ama her an afet olacakmış gibi hazır olalım” dedi. Haber Merkezi