Mazlum-Der Genel Başkanı Ünsal, Bizim temennimiz, 4. yargı paketi ile 28 Şubat yargı kararlarının yeniden ele alınmasıyla ilgili bir sürecin başlanması” diye konuştu.
Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Fatih Ünsal, 4. yargı paketiyle 28 Şubat yargı kararlarının yeniden ele alınmasıyla ilgili bir sürecin başlamasını temenni ettiklerini söyledi. Ünsal, beraberinde Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya ve Anadolu Ahde Vefa Derneği Genel Başkanı Tayyar Tercan'la Bolu F Tipi Cezaevi'ne gelerek burada İBDA/C davasından hüküm giyen bazı sanıklarla görüştü.
Ziyaret öncesi gazetecilere açıklama yapan Ünsal, 28 Şubat sürecinde bir çok insanın haksız yere mahkum edildiğini ve bu kişilerin haklarını savunamadıklarını söyledi. Bolu F Tipi Cezaevi'ndeki 8 hükümlüyü ziyaret edeceklerini ifade eden Ünsal, Ziyaretimizin asıl amacı, 28 Şubat kararlarının gözden geçirilmesiyle ilgili dernekler aracılığıyla yürüttüğümüz bir çalışmanın ilk adımıdır” diye konuştu.
Ünsal, ‘28 Şubat sürecinin emir komuta zinciri altında hazırlandığını' ve bu darbeye boyun eğmeyen yüzlerce insanın mağdur edildiğini belirterek, 28 Şubat darbesi, Genelkurmay Başkanlığı karargahında brifinglenerek, yargıçların ve savcıların talimatla hareket ettikleri bir yüz karasıdır. Ziyaret edeceğimiz insanlar o dönemin sembol isimleri. 4'üncü yargı paketi mecliste görüşülüyor. Bizim temennimiz, 4. yargı paketi ile 28 Şubat yargı kararlarının yeniden ele alınmasıyla ilgili bir sürecin başlanması” dedi.
Açıklamanın ardından Ünsal, Kaya ve Tercan cezaevine giderek, buradaki bazı mahkumlarla görüştü.