Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'nün koordinasyonunda, Sakarya, Kocaeli, Düzce ve Bolu ili sağlık müdürleri, halk sağlığı müdürleri ve kamu hastaneleri genel sekreterlerinin katılımıyla, 663 sayılı Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin erken dönem değerlendirmesi ne yönelik bir çalışma yapıldı.
Sakarya İl Sağlık Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından bağımsız bir kuruluş danışmalığında uygulanan ve bire bir görüşme yöntemiyle yapılan çalışmada yeni teşkilat yapısının saha uygulamalarında getirdiği olumlu yönler ve uygulamada yaşanan güçlükler değerlendirildi.
Konu ile ilgili açıklama yapan Sakarya İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Alemdar, "Sağlık Bakanlığımızın gerek mevzuat gelişimi esnasında, gerekse yayınlanan mevzuatın sağlık hizmet sunucularındaki uygulaması döneminde sahada çalışan yöneticilerin görüşlerini alarak, uygulamada yaşanılabilecek risklerin öngörülmesi ve uygulama esnasında ortaya çıkan yeni güçlükler ile baş edilebilmesi açısından bu toplantılar çok önemli katkılar sağlamakta. Bu çalışmaların temel amacı sağlık hizmet sunumumuzdaki kalite ve verimliliği artırmak, tüm çalışanlarımız ve hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın memnuniyetini yükseltmektir. Katılan tüm sağlık yöneticilerimiz fikirlerini yaklaşık 1 saat süren bire bir görüşmeler esnasında açıkça dile getirdiler. Bu veriler bu grubu oluşturan 4 ilimizin yanı sıra 28 ilde daha toplanacak ve 81 ilimizin 32'sini kapsayan geniş bir örneklemeden elde edilen bu veriler önümüzdeki süreçte yapılacak düzenlemelere ışık tutacaktır" dedi.
Toplantının oldukça verimli bir çalışma olduğuna dikkat çeken Alemdar, "Bu vesileyle komşu illerimiz ile kendi pratiğimizde edindiğimiz deneyimleri paylaşma ve ortak çalışma alanlarımızın gelişmesi anlamında yeni girişimler için adım atma imkanı da bulmuş olduk" şeklinde konuştu. -