Yeni yıla girmeye sayılı günler kala milli piyangonun yılbaşı özel çekilişi biletleri tüm Türkiye'de olduğu gibi Bolu'da da satışa sunuldu. Bolu merkezde 4 bin milli piyango biletinin ay sonuna kadar satışta olacağı öğrenildi.

Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinin bu yılki büyük ikramiyesinin 50 milyon lira olduğunu açıkladı. Tam bilet 50, yarım bilet 25, çeyrek bilet ise 12,5 liradan satılıyor.

ÖZEL HABER: YAŞAR DİNÇER

Bolu'da Milli Piyango yılbaşı özel çekilişi biletleri, PTT Genel Müdürlüğü ile Milli Piyango Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 2009'dan beri PTT şubelerinde de satışa sunuluyor. Bu kapsamda Bolu'da 4 bin biletin satışa sunulduğu öğrenildi. Milli Piyango biletleri satışları seri numaraları alınarak kontrollü bir şekilde yapılıyor. Vatandaşların, PTT şubelerinden milli piyango yılbaşı özel çekilişi biletlerini temin edebileceği kaydedildi.

Öte yandan bilet satışlarının devam ettiği PTT Şubesinde, vatandaşla birebir görüşen PTT Bolu Şube Müdürü Sami Arlı, sahte biletlere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Arlı, Sahte biletle gerçek biletin ayırt edilebilmesi için biletin ışığa tutulduğunda Milli Piyango İdaresinin filigranı gözükmektedir. Ayrıca numaraların yazıldığı kısımda seri numaranın bulunduğu kısma elle temas halinde kabartma fark edilebilir. Vatandaşlarımız Milli Piyango biletlerini resmi satış yerlerinden bayilerden almalı. Kurumumuz resmi bir kurum olması nedeniyle bu yöndeki yakınmalara fırsat vermemek açısından tercih edilen bir kuruluş olmaktadır. Bizim biletlerimiz arasında sahte bilet olması mümkün değildir” diye konuştu.