Bolu'da yılın ilk 10 ayında 397 kadın, erkekler tarafından şiddete maruz kaldı. Her ay 40 kadının şiddet gördüğü Bolu'da 17 kadın eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle kadın sığınma evine yerleştirildi.

Bolu Emniyet Müdürlüğü'nün yılın ilk 10 aylık diliminde yaptığı istatistiki araştırmada, 397 kadının eşleri tarafından şiddete uğradığı ortaya çıktı. Her ay yaklaşık 40 kadının şiddet gördüğü tespit edilirken, bir kadına ise Aile Mahkemesi tarafından uzaklaştırma kararı verildiği ortaya çıktı.

VERİLER KORKUNÇ…

Bolu'da 195 kadın eşi tarafından darp edilip yaralandı, 51 kadın tehdit edildi, 1 kadın hürriyetinden yoksun bırakıldı, 27 kadın hakarete uğradı, 89 kadın kötü muamele gördü, 14 kadın aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğünün ihlaline uğradı ve 20 kadın ise 6284 sayılı kanun kapsamında verilen tedbir kararlarına aykırılıktan dolayı mağdur oldu.

17 KADIN SIĞINMA EVİNE YERLEŞTİRİLDİ

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü tarafından açıklanan bir başka verilerde ise 17 kadının eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle kadın sığınma evine yerleştirilirken, 77 kadın için koruma kararı devam etmekte. 12 kadının ise eşleriyle barıştığından dolayı koruma kararından vazgeçtiği açıklanırken 222 erkeğe ise Aile Mahkemesi tarafından uzaklaştırma kararı verildi. Yapılan istatistiki çalışmada ise en çok göze batan olay ise bir kadına Aile Mahkemesi tarafından eşine karşı uzaklaştırma kararı verildi.