Bolu Belediye yönetimi, yıl içerisinde İller Bankası'ndan kullanmak üzere Belediye Meclisinden 38 milyon liralık kredi için onay aldı. Alınan onay sonrası açıklamalarda bulunan başkan Yılmaz, Seçimlerden önce 3-4 yıllık planlama yapabiliyorduk. Ancak şu anda bir belirsizlik var. Yönetim olarak tedbir almalıyız. Bu nedenle Bolu Belediyesi'ne kazandırmayı planladığımız makine, araç ve malzemeler için toplam 38 milyon liralık kredi kullanmak istiyoruz. Bunun hepsini kullanmaya biliriz. İhtiyaç olursa kullanacağız” dedi.

HABER: HAKAN AYDIN

Bolu Belediye Meclisi geçtiğimiz gün olağanüstü toplanarak, belediye yönetimine toplamda 38 milyon liralık kredi kullanabilmesi için yetki verdi. 5 maddeyi görüşmek üzere bir araya gelen meclis üyelerine, istenen krediler hakkında bilgiler verildi.

“TEDBİR AMAÇLI TOPLANDIK”

Yetki alınan krediler hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, 7 Haziran seçimlerinden önce 3-5 yıllık programlar yapabiliyorduk. Ancak şu anda bu değişmiş durumda. Yarın ne olacağını bilemiyoruz. Bundan önce İller Bankasından aylık 5 milyon lira gibi bir gelirimiz vardı. Kesintilerle elimize 2-3 milyon geçiyordu. Ancak yeni hükümetin bize ne getireceği, kimlerle oluşturulacağını göremiyoruz. Bu nedenle tedbirimizi almak durumundayız. Alacağımız makineler, araçlar ve malzemeler için ihtiyacımızı belirledik. Yaklaşık 38 milyon lira. Bunun hemen 10 milyon lirasına izin çıkarsa kullanabiliriz. Geriye kalan miktarı zamanla doğabilecek ihtiyaçlara bağlı. Buradan karar almamamızda çok önemli değil. Kredi talebimize önce İller Bankası, sonra da İçişleri Bakanlığı onaylamak durumunda” dedi.

KREDİLER NERELERDE KULLANILACAK;

Çeşitli araç, gereç, iş makinesi alımı: 10 Milyon TL

Bitüm alımı: 7 Milyon TL

Motorin Alımı: 7 Milyon TL

İlimiz Merkez içme suyu hatlarında kullanılmak üzere muhtelif çaplarda PE boru ve ek malzeme alımı: 2 Milyon TL

İlimiz Merkez atıksu ve yağmursuyu hatlarında kullanılmak üzere muhtelif çaplarda korige boru veya beton boru, muayene baca elemanları alımı: 8 İlimiz Milyon TL

İlimiz Merkez Parti Sokakta yapılacak olan yeni Belediye Dükkanları yapımı için: 1 milyon 500 bin TL

Necdet Gören Caddesi'nin devamının sağlanabilmesi amacıyla yeni açılacak yol güzergahında kalan SEDAŞ'ın eski lojmanlarının yerine yeni lojmanlarının yapılması için: 1 Milyon TL

Fırın ve ekipmanlarının alımı için: 1 milyon 500 bin TL