Bolu İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevlerini yapan 361'inci kısa dönem erlerin yemin töreni gerçekleştirildi.

Düzenlenen yemin törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz,Garnizon Komutan VekiliPiyade Albay Aziz Çetinkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Adlı Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Özgür Ercan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, Askerlik Şube Başkanı Per.Alb.Hüseyin Yılmaz, Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, komutanlar ve asker ailelerikatıldı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Ardından 361'inci kısa dönem erler, üzerinde Türk Bayrağı bulunan masaların başına giderek yemin törenini gerçekleştirdiler. Yemin töreni sırasında ailelerin gözleri dolarken, ant içme törenini gururla izlediler.

Yemin eden kısa dönem erler adına Jandarma Er Fırat Kanatlı'nın konuşmasının ardından Garnizon Komutan Vekili İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Konuşmanın ardından Bolu Jandarma Komutanlığı'na katılan ilk er Süleyman Tekin'e, eğitimde başarılı olan er Kaan Şengül'e ve sporda başarılı olan er Serhan Karadaş'a, Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Hediyelerin takdiminin ardından erler tarafından Jandarma Marşı okundu ve tören programı sona erdi.

Tören programının sona ermesinin ardından çocuklarının yemin törenine gelen aileler ile bir süre sohbet eden Vali Baruş, ailelere bu törenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Haber Merkezi