İçişleri Bakanlığı, Türkiye'deki Suriyeli sayısını 1 milyon 905 bin 980 olarak açıkladı. En çok Suriyeli 330 bin ile İstanbul'da yer alırken, Bolu'da ise 300 Suriyelinin olduğu belirtildi. Kafalarda, Bolu'da 330 Suriyeli var ise sokaktakiler nereli” sorusu oluştu.

İzmir'de düzenlenen Suriyeliler ile ilgili toplantı sonrası konuşan İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürü Atilla Toros, Türkiye genelinde 1 milyon 905 bin 980 kayıtlı Suriyeli olduğunu açıkladı. Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin en kalabalık 330 bin kişi ile İstanbul'da yaşadıkları öğrenildi. Sırasıyla Gaziantep'te 220 bin, Hatay'da 190 bin, Şanlıurfa'da ise 170 bin Suriyelinin yaşadığı tespit edildi.

Sadece 330 kişi

İzzet Baysal Caddesi'nde adım başı yabancılarla karşılaşan Bolululara ise şaşırtıcı bir veri aktarıldı. Bolu'da kayıtlara göre sadece 330 Suriyelinin yaşadığı açıklandı. Açıklanan rakam sokaklardaki yabancı sayısının gerisinde kaldı. Bu sayının ardından kafalarda, Bolu'da 330 Suriyeli varsa sokaktaki yabancılar kim?” sorusu oluştu. Suriyelilerin en yoğun yaşadığı şehir İstanbul olurken Tunceli, Bayburt, Ardahan, Iğdır, Sinop, Kastamonu, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane'de ise hiç Suriyelinin yaşamadığı açıklandı. Haber Merkezi