32. Akşemseddin Hz. Anma günü etkinlikleri birinci gün programı 24 Mayıs Cuma günü iftar sonrası Gazi Süleyman Paşa Caminde gerçekleşen cami programı ve sonrasında cami meydanındaki semazen gösterisi ile sona erdi.

İkinci gün programı Akşemseddin Hz. Vakfı Başkanı ve Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya ve İlçe Kaymakamı Eyyüp Güngör'ün ev sahipliğinde Bolu Valisi Ahmet Ümit, Yalova Valisi Muammer Erol, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cihan Başaran, Göynük İlçe Başkanı Halim Alanç, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı, Mudurnu Belediye Başkanı Necdet Türker, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ve Kurum Amirlerinin katılımı ile gerçekleşti. Bursa İnegöl Mehter Takımının gösterisi ile başlayan ikinci gün programında Hamamönü meydanında Akşemseddin Hazretleri Vakfı tarafından düzenlenen 6.000 kişilik Halka Açık İftar Yemeğine çevre il ve ilçeler başta olmak üzere şehir merkezi ve köylerimizden çok sayıda kişi katıldı. İkinci gün programı hamam önü meydanında düzenlenen iftar yemeği sonrasında Gazi Süleyman Paşa caminde okunan mevlidi şerif ve kılınan teravih namazı sonrası Belediye Meydanında düzenlenen anma günü töreni ile devam etti.

Tören saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başladı. Bursa İnegöl Mehter takımının gerçekleştirdiği gösteri ile devam eden tören Bolu Valisi Ahmet Ümit ve Akşemseddin Hz. Vakfı Başkanı Belediye Başkanı Ahmet Çankaya'nın günün alam ve önemini belirten konuşmalarının ardından, Abant İzzet Baysal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yrd. Dekanı Doç.Dr Şaban Karasakal'ın gerçekleştirdiği ‘Sosyal, Bilimsel ve Askeri Yönleriyle Akşemseddin Hazretleri' adlı konferans ve Akşemseddin Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan semazen grubunun sema gösterisinin ardından 32. Akşemseddin Hz'ni Anma Günü Programı sona erdi. A. Haktan Yamantürk