Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, " Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalimizi, ülkemizde hepimizi derinden yaralayan, şehitlerimizin cenazeleriyle pek çok ailemizin ocağına ateş düştüğü, barışın yerini adeta acılara bıraktığı bir ortamda şehitlerimize, şehit ailelerimize saygımız gereği gerçekleştirememiştik" diyerek ertelenen festivalin yeni tarihini açıkladı.

Şehit haberlerinden dolayı festivalin ertelendiğini belirten Bulut, "Bizi birbirimize bağlayan, mutlu eden, dayanışma gücümüzü artıran, varlıklarından gurur duyduğumuz aşçılarımızı halkımızla buluşturan, çok önem verdiğimiz, geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz ve geçtiğimiz yıl 15-16 Ağustos'ta yapmak üzere tüm hazırlıklarımızı tamamladığımız Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalimizi; Ülkemizde hepimizi derinden yaralayan, şehitlerimizin cenazeleriyle pek çok ailemizin ocağına ateş düştüğü, barışın yerini adeta acılara, bıraktığı bir ortamda şehitlerimize, şehit ailelerimize saygımız gereği gerçekleştirememiştik" dedi.

FESTİVAL 6-7 AĞUSTOS 2016'DA

Festivalin yeni tarihini açıklayan Bulut, "Festival Düzenleme ve Yürütme Kurulumuz, 5 Aralık 2015 tarihinde yaptığı Aralık ayı olağan toplantısında, Kurul üyelerimizin ve özellikle Aşçı Federasyon ve Derneklerimizin görüşlerini dikkate alarak, 31. Uluslararası Mengen Aşçılık ve Turizm Festivalimizin 6-7 Ağustos 2016 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Aşçı Federasyonları ve Derneklerimiz, 31. Festivalin en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedirler. 6-7 Ağustos 2016'da; ülkemizde barışın, sevgi ve kardeşliğin, hoşgörünün egemen olduğu bir ortamda tüm halkımızla ve en geniş katılımla festivalimizi gerçekleştirmek en büyük dileğimizdir. Değerli halkımıza ve kamuoyuna saygıyla duyururuz" diye konuştu. Haber Merkezi