Bolu'nun ilk özel okulu olma özelliğini taşıyan Özel Gürtan İlköğretim Okulu, 30'uncu yılına kapasitesini arttıracak olan yeni binanın temelini atarak girdi. 27 derslik, laboratuarlar, kütüphane, 200 kişilik konferans salonu ve 600 metrekarelik kapalı spor alanı ile 640 öğrenciye hizmet verecek okul inşaatı en kısa sürede tamamlanacak.

Bolu'nun ilk özel okulu olma özelliğini taşıyan Özel Gürtan İlköğretim Okulu, 30 yılına kapasitesini arttıracak olan yeni binanın temelini atarak girdi. 27 derslik, laboratuarlar, kütüphane, 200 kişilik konferans salonu ve 600 metrekarelik kapalı spor alanı ile 640 öğrenciye hizmet verecek okul inşaatı en kısa sürede tamamlanacak. 1986 yılında kurulan Bolu'nun ilk özel okulu olan Özel Gürtan İlköğretim Okulu eğitim öğretime başladığı 10 derslik sayısını 27'ye çıkarıyor. Eski binasının yanında yapılacak olan yeni binanın temeli törenle atıldı.

Bolu'nun ilk özel okulu olma özelliğini taşıyan Özel Gürtan İlköğretim Okulu artık yeni binasında eğitim öğretime devam edecek. 30. yılında açılması düşünülen binada 27 derslik, kütüphane, laboratuar ve 200 kişilik konferans salonu da bulunacak. Yeni yapılacak olan bina için okul bahçesinde temel atma töreni düzenlendi. Törene Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu, İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, Aile ve Sosyal Politikalar Müdür Vekili Bestami Erkoç, TSO Başkanı Türker Ateş, Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, okul idarecileri, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Törende konuşan okul Müdürü Nihat Karakan, okulun 600 metrekare alan üzerine yapılacağını ve okulda 640 öğrencinin eğitim göreceğini ifade ederek şu konuşmayı yaptı; 1986 yılında, rahmetle andığımız Mustafa Gürtan tarafından kurulan, "Bolu'nun ilk özel okulu" olma ünvanını taşıyan Özel Gürtan İlköğretim Kurumu, aradan geçen 29 yılda birçok eğitim başarılarına imza attı. 10 derslik kapasite ile sürdürdüğü eğitimini, bugün gelinen noktada büyütmek ihtiyacı duymuş ve az sonra temelini tamamlayacağımız okul binasını yapma kararı almıştır. Yeni binamız; 27 derslik, laboratuarlar, kütüphane, 200 kişilik konferans salonu ve 600 metrekarelik kapalı spor alanı ile 640 öğrenciye hizmet verecek kapasitede olacaktır. Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak 30. yılımızda eğitim öğretime açmayı hedefliyoruz. Çağdaş eğitimli bireyler yetiştireceğine gönülden inandığım bu yapıyı, Türk Milli Eğitimine kazandıracak olan kurucumuz Can Gürtan'a şahsım ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Karakan'ın ardından söz alan Bolu İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu'da bakanlık olarak özel okullara verilen teşviklerden bahsetti. Son 10 yılda yapılan çalışmalarla yüzde 2'lik özel okul oranının bugün için yüzde 7,5'e çıktığını söyleyen Çavuşoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın kısa süre içinde özel okullardaki hedefinin yüzde 15 olduğunu ifade etti.

Törende son konuşmayı ise Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz gerçekleştirdi. Yılmaz konuşmasında, Özel Gürtan Okulu önce küçük bir binada sonra da prefabrikte eğitim vermeye başladı. Şimdi 27 derslikli bir okul haline ulaşması bizim gururumuz. Okulda ki bütün eğitimcileri kutluyorum. İnşallah çok iyi çocukların yetişmesine vesile olacaksınız. Biz şehri imar için uğraşıyoruz. Şehrin içinde yaşayanları imar etme görevi de milli eğitimin işi. Allah bu işi başlatandan, devam ettirenden, geleceğe doğru güçlü bir şekilde hazırlayanlardan razı olsun” dedi. Konuşmaların ardından okunan dualarla yeni okul binasının temeli atıldı. Haber Merkezi