Mudurnu'ya gelen İstanbul Gazi Osman paşa ilköğretim müdürlüğüne bağlı okullardaki folklor öğretmenleri ilçede gösteri sundu.
Atatürk meydanında gece belediye düğün salonunda Mudurnululara halk oyunlarını ve tiyatro gösterimi ile muhteşem bir gün yaşatan öğretmenler, kına gecesi ve damat hazırlığını gösteren tiyatro sergiledi. Öğretmenler korosu güzel şarkıları ile beğeni buldu. Ege yöresine ait gösteri sunuldu Öğretmen adlı piyes gösterimi Bitlis yöresine ait oyunlar sergilendi sanat müziği sunan öğretmenler kına gecesi düzenlendi ve damat tıraşı gösterimi sunuldu. Gelin kınası yakıldı.
Mudurnu belediye başkanı Mehmet İnegöl'e plaket sunuldu. Gazi Osman paşa Milli eğitim şube müdürü Bayram Kundaş tarafından Mudurnu belediye başkanı Mehmet İnegöl sanatçı öğretmenlere alkış istiyorum dedi ve hep birlikte halay çekildi.
Mudurnu belediye başkanı Mehmet İnegöl ilçemize gelerek bizleri onurlandıran öğretmenleri kutluyorum dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Gürleyen "Gaziosmanpaşa ilçe milli eğitim müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan halk oyunları ve tiyatro grubu akşam burada sahne aldılar milli eğitim olarak arkadaşlarımıza başta Gazi Osman Paşa kaymakamımız ve değerli abim servet beye ve tüm ekipteki öğretmen arkadaşlara teşekkür ederim. Belediye başkanı da verdiği destekten dolayı teşekkürler. Çok güzel bir organizasyon oldu bizler mutlu olduk her zaman bekleriz. Mudurnu bir Osmanlı şehridir bu güzellikleri gittiklerinde çevresindekilerle de paylaşacaklar ve bu insanları Mudurnu'da ağırlanmaktan mutluyuz” şeklinde konuştu.
Gaziosmanpaşa Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Kundakcı "Mudurnu buram-buram tarih kokan bütün kültürel değerleri çok küçük olmasına rağmen yaşatan her geleninde tarihi değerlerle karşı karşıya kalacağı bir ilçedir. İpek yolunun da geçit noktası olması her büyük il olan Ankara ve İstanbul'a yakın olmasıyla tercih edilmesi gereken bir yer kültürünün yaşatılması da yerel yöneticilerin başarıdır” dedi.
Mudurnu Belediye Başkanı Mehmet İnegöl kültürlerimizin paylaşılması folklorik değerlerin korunması yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla ilçemizde düzenlenen folklor gösterilerine katılan ekiplere teşekkür ederim. Gaziosmanpaşa kaymakamlığına milli eğitim müdürüne ve bu öğretmenlerimizi kutlarım” dedi.
Öğretmen usta öğretici 1"arkadaşlarımla güzel bir ortam oluştu, güzel ayrıca oğlumla birlikte oynadık herkese teşekkür ederim.
Öğretmen Gülten Cesur "30 yıllık öğretmenim bu etkinliğe katılmadan önce spor amaçlı yazıldım. Fakat etkinliğin gerçek anlamda ne kadar değerli olduğunu sadece spor değil sosyal anlamda hepimizin kaynaşması çok değerler kendi kendini tanımayan arkadaşlar Mudurnu'ya geldiğimizde bu etkinlikte Mudurnu gerçekten sinemalarda muhteşem yüzyılı izlediğimiz gibi değil de Osmanlının tarihi eserlerini ve sizlerin misafirperverliğinizi gördüm her kese teşekkür ederim. Biz bu program sayesinde Mudurnu'yu tanıdık paramız olsa bile buraya gelip tanıyamazdık siler bize Mudurnu'yu tanıttınız” şeklinde konuştu.
Öğretmen Gülay Suakar "öncelikle öğretmenlerin bu yeteneğini ortaya çıkaran emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum Bu gün Mudurnu'dayız ilçe çok güzel gezdik konuk severlikleri ile insanları çok değerli emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, etkinliklerin devamını dilerim.
Usta öğretici Necmettin üstyol"45 yıl Türkiye ve dünyanın değişik il ve ilçelerinde çok gezdim etkinliklerin çok faydasını gördüm bir halkın ayakta kalmasının tek yegane nedeni kendi halkının içindeki kültürel etkinliklerin n plana çıkarılması bu da ülkenin turizme katkıda bulunulmas