AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, yaklaşan yerel seçimler öncesinde açıklamalarda bulundu. Milletvekili Ercoşkun 30 Mart seçimlerinin, yerel seçim hüviyetinden ziyade Türkiye'nin kaderini, geleceğini ilgilendiren önemli bir mihenk taşı haline geldiğini belirterek açıklamalarda bulundu.
Ercoşkun açıklamasında; Yaklaşan yerel seçimler öncesinde gerek Belediye Meclis Üyeleri gerekse İl Genel Meclis Üyelerimizi Bolu'nun 12 seçim bölgesinde belirlemiş olduk. Tabi bu süreç sadece Bolu'da değil, tüm Türkiye'de İl Başkanı, Belediye Başkanı, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarının Başkanlarının oluşturmuş olduğu komisyon marifetiyle AK Parti Genel Merkezinin de onaylama sürecinden geçerek neticelendi. Dolayısıyla Milletvekilleri olarak bizlerde görüşlerimizi bu esnada paylaştık. Netice itibariyle karar mekanizmasında Milletvekillerinin rolü olmadı.”
AK Partinin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız”
Ercoşkun; Listeler daha iyi olabilir miydi? Tabii ki daha iyisi olabilirdi. Ama iyinin de sonu yok bunu da bilmek lazım. Sonuçta bir karar verilmesi gerekiyor. AK Partinin başarılı olabilmesi için elimizden gelen gayretin gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü 30 Mart seçimleri, yerel seçim hüviyetinden ziyade Türkiye'nin kaderini, geleceğini ilgilendiren önemli bir mihenk taşı haline geldi. Burada alınacak başarılı neticeler bugüne kadar Türkiye'nin elde ettiği kazanımların dahada iyi bir noktaya taşınması için çok önemli bir adım olacak. Bizlerde Bolu'nun 12 seçim bölgesinde başarılı olabilmek için tüm AK Parti teşkilatlarımızla birlikte gayret edeceğiz. Neticede başarıya ulaşacağımız kanaatindeyim. Sonuçta iyisiyle, kötüsüyle gerçekleşen bu süreçler 30 Mart'dan sonra parti içi organlarda mutlaka değerlendirilecektir.”