30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi İlimizde de coşkuyla kutlandı.

Anıt Park'taki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlama törenine Vali Vekili Mustafa Kemal Kesmin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka, Vali Yardımcıları Ömer Eru ile Cemal Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, daire müdürleri, şehit aileleri, gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının çelenklerinin sıra ile Atatürk Anıt'a konulmasının ardından Saygı Duruşu'nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Anıt Park'ta düzenlenen törenin ardından Valilik Makamında Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka tarafından tebrikler kabul edildi.

İlimiz protokolü daha sonra Belediye Meydanı'ndaki kutlamaya geçti. Buradaki tören Vali Vekili Mustafa Kemal Keskin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer, Belediye Başkan Vekili Hüseyin İka'nın halkın ve tören birliklerinin bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Garnizon Komutanlığı adına Piyade Kurmay Yüzbaşı Özcan Öztürk günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Bayram programı İzzet Baysal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunması ile devam etti.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'nci yıldönümü kutlama programında Bolu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Folklor Ekibinin sundukları halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreni düzenlendi.

Herkesin ayakta selamladığı sancağın geçişi ile başlayan tören geçişinde ise Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı'na bağlı birliklerin geçişi vatandaşlar tarafından büyük alkış aldı. Tören programı askeri araçların geçişleri ile sona erdi.

|-0-|