Başka hastanelerde bel kayması teşhisi konulan 88 yaşındaki hastanın Özel Fatma Hatun Hastanesinde yapılan tetkiklerinde başka bir hastalık bulundu. Özel Fatma Hatun Hastanesinde yapılan tetkikler sonucu omuriliğinde tümör tespit edilen ve 3 yıldır yürüyemeyen hasta, Op. Dr. Ömer Polat tarafından ameliyat edildi ve yürümeye başladı.
3 Yıldır yürüyemeyen ve yürüyememe nedeni konusunda farklı bir teşhis konulan 88 yaşındaki Harun Kundakçı, Özel Fatma Hatun Hastanesinde sağlığına kavuştu. Düzce'den gelerek tedavi için Özel Fatma Hatun Hastanesini tercih eden Kundakçı, Özel Fatma Hatun Hastanesinin başarılı doktorlarından Beyin ve Sinir Cerrahisi Doktoru Op. Dr. Ömer Polat tarafından ameliyat edildi. Başarılı geçen operasyon sonrası hasta yürümeye başladı.
“YÜRÜYEMEMESİNİN SEBEBİ TÜMÖRDÜ”
88 Yaşındaki Harun Kundakçı'nın rahatsızlığı hakkında bilgi veren Op. Dr. Polat, Hastamız ayaklarında yavaş yavaş başlayan güçsüzlük nedeni ile yürümeyecek duruma geldiğinde Düzce'de bir hastaneye başvuruyor. Belinde kayma olduğu ve bu nedenle ameliyat olması gerektiği söyleniyor. Bize tetkikleri ile geldiğinde hastamızı muayene ettik ve probleminin bel kaymasından daha yukarıda olduğunu, omurilikle ilgili bir sorun olduğunu tespit ettik. Tetkikler yenilendi ve sırt bölgesinde omurilik etrafını sarmış bir tümör olduğunu gördük. Yürüyememesinin sebebini ona bağlayarak ameliyat ettik. Harun Bey biraz destekle kendi yürüyebilecek hale geldi ve en kısa zamanda hiç yardım almadan yürüyecek, kendi işini gücünü görecek. Hastalığı da başka yere sıçrayacak bir hastalık gibi durmuyor. Alınan parçanın tahlili çıktığında belki tedavisi devam edecek” şeklinde konuştu.
“GERÇEK HASTALIĞI TESPİT EDEREK ŞİFASINI BULMASINI SAĞLADIK”
Yürüyememe nedeni olarak farklı bir teşhisin konulmasını ve bunun sonucunda yanlış bir ameliyat ihtimalini de değerlendiren Op. Dr. Polat, Hastamıza bel kayması içinde ameliyat gerekebilir ama yürüyememesinin sebebi o olmadığı için hasta bel kaymasından ameliyat olsa idi herhangi bir fayda görmeyecekti. Dolayısıyla biz bu duruma sebebiyet veren gerçek hastalığı tespit ederek şifasını bulmasını sağladık” dedi.
“HOCAMIZ ÖMER BEYE, VE TÜM FATMA HATUN HASTANESİ PERSONELİNE ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Harun Kundakçı'nın torunu Sezgin Kundakçı ise dedesinin hastalığı ve tedavi süreci ile ilgili olarak öncelikle tüm hastane personeline teşekkür ederek şunları söyledi; Dedemin 3 senedir bacakları tutmadığı için yürüyemiyordu. Bizim desteklerimizle tuvalet ihtiyacını bizim yardımımızla gideriyordu. Tavsiyeler üzerine bir çok hastaneye gittik. Herhangi bir netice alamadık. Amcama Fatma Hatun Hastanesini ve doktorlarının çok başarılı olduğunu söylemişler. Düzce'den kalktık bir umut diyerek buraya geldik. Gerekli muayene ve tahliller yapıldıktan sonra dedemin yürüyememesinin sebebinin bel kaymasından değil omuriliğinde bulunun tümörden kaynaklandığını söylediler. Dedem 88 yaşında olduğu için ameliyat denildiğinde biraz tedirgin olduk ama en sonunda bütün ailenin ortak kararı ile ameliyat yapılmasını onayladık. Dedem pazartesi günü ameliyat oldu. Başarılı bir ameliyat geçirdi. Ameliyat olalı 5 gün olmasına rağmen yürümeye başladı. Eskisinden çok daha iyi. Ameliyatı gerçekleştiren hocamız Ömer Beye, ve tüm Fatma Hatun Hastanesi personeline çok çok teşekkür ediyoruz.”
Ameliyatın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen yürümeye başlayan Harun Kundakçı ise duygularını şöyle aktardı; 3 yıldır yürüyemiyordum. Ameliyat oldum, şuan çok iyiyim, yürümeye başladım. Doktoruma ve hastane çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun.”