Tanju Özcan'ın, Gerede'deki dericilik sektörünün sorunlarının araştırılması ve gerekli önlemlerin alınmasını içeren Önergeyi Meclis'e sunması ile TBMM'de üç Milletvekilimizde birbirlerine sözlü sataşmada bulundu. Tanju Özcan ve Fehmi Küpçü yaptıkları konuşmalarda birbirlerine ithamlarda bulunurken, son sözü alan Ali Ercoşkun Tanju Özcan'a seslenerek, Madem Bolu'yu bu kadar düşünüyorsun;gel, deri sanayicilerinin sorunları ile ilgili çalışmalarımızı birlikte takip edelim” dedi.

TBMM'de Gerede kapışması yaşandı. CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan tarafından TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmek üzere verilen önerge sonrası TBMM'ye adeta Bolu konuşmaları damgasını vurdu.
“ÖNEMLİ BİR KISMI SİGORTALI DEĞİL”
Önerge sahibi olarak ilk sözü alan CHP Bolu Milletvekili Tanju Öcan, Türkiye'nin bugüne kadar sorunları çok konuşulmamış ancak son derece önemli ve meşakkatli bir iş yapan sektörüyle ilgili, deri iş kolunda çalışan işçi arkadaşlarımızın sorunlarıyla ilgili düşüncelerimi açıklamak için grubum adına söz almış bulunmaktayım. Arkadaşlar, özellikle Soma faciası sonrasında kamuoyunun dikkati çalışanlarımız, emekçilerimiz üzerinde yoğunlaştı. Maden işçilerinin sorunlarıyla ilgili bu Meclis kürsüsünden hepimizin faydalandığı çok değerli konuşmalar yapıldı. Bugün sorunlarını tartışacağımız, konuşacağımız deri işçileri de neredeyse maden işçileri kadar zor şartlarda çalışan ve önemli bir kısmı maalesef kayıt dışı olan bir sektörün temsilcileri. Arkadaşlar, takriben 250 bin civarında deri işçisi Türkiye'de deri iş kolunda faaliyet gösteriyor ancak resmî kayıtlara baktığınızda bunun 100 bin kadar olduğunu görüyorsunuz. "Neden?" diye sorarsanız, bunların önemli bir kısmı sigortalı değil, resmî kayıtlarda bunların çalıştığına dair herhangi bir ibare dahi yok” dedi.
“ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYOR BU İNSANLAR”
Deri sektöründe çalışan işçilerin çok zor şartlarda çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Özcan, Çoğunuz belki bilmezsiniz sayın milletvekilleri: Deri işçileri nerede çalışır, ne iş yapar? Deri işçileri "tabakhane" denilen orta ve büyük boy işletmelerde çalışıyorlar, deriyi burada işliyorlar. Hayatınızda hiç tabakhaneye gittiniz mi biliyorum ama gittiğinizde çok şaşıracağınıza eminim. Çünkü tabakhaneye gittiğinizde ilk olarak yoğun, keskin ve iğrenç bir kokuyla karşılaşıyorsunuz. Düşünün ki oradaki işçiler bu kokuyla günlerce, aylarca, yıllarca çalışmak zorunda kalıyorlar, gerçekten çok kötü. Tabakhaneye girdiğiniz zaman düşük ücretlerle çalışan, iş güvencesiz olarak çalışan, çok çok önemli bir kısmı sigortasız olan işçi arkadaşlarımızla karşılaşıyorsunuz, gariban Anadolu çocuklarıyla karşılaşıyorsunuz. Tabakhaneye girdiğinizde her an iş kazasına maruz kalınabilecek bir ortamda bu işçilerin çalıştığını görüyorsunuz. Hatta, arkadaşlar, abartarak söylemiyorum, tabakhaneye girdiğinizde ağır veya hafif hemen hemen her işçinin bir iş kazasına maruz kaldığını görüyorsunuz; kiminin kolu kopmuş, kiminin bacağı kopmuş, kiminin parmağı kopmuş. En iyisinin hâli nasıl biliyor musunuz arkadaşlar? Kolunda ve bacaklarında onlarca kesi var. İşte bu zor şartlarda çalışıyor bu insanlar” ifadelerini kullandı.
“ÇALIŞANLARIN ÖNEMLİ BİR KISMI, SİGORTASIZ”
Tabakhanelerde önemli oranda sigortasız işçi çalıştırıldığını sözlerine ekleyen Milletvekili Özcan, Sayın milletvekilleri, benim seçim bölgem olan Bolu'nun Gerede ilçesinde de ciddi anlamda bi