Dün 3 Aralık Dünya Engelliler günüydü, yılda bir kez hatırlanacak engelli vatandaşlarımız için Hayvey AVM de resmi program düzenlemişler.

Yazılarını keyifle okuduğum Onur Ustaoğlu köşesinde soruyordu 3 Aralıkta birileri bizler adına konuşacak şöyle yaptık böyle yaptık diyecekler… 3 Aralıkta esas konuşması gereken kimler?”

Asıl engellenen vatandaşlar konuşup onların önündeki engelleri kaldırmayanlar dinlemesi lazım değil mi? Diyor.

Çok doğru,

Onur yazılarında engelli vatandaş yoktur engellenen vatandaş vardır der, karaçayırda engelli vatandaşlarımızın işletmesine sunulan kafenin adı ise anlayana tek kelime ile EngelSİZ

Evet, asıl engel biziz

Belediye tekerlekli sandalye kullanan vatandaşına kaldırım yapar, inişi ve çıkışı için yardım lazım, ya da kaldırımın ortasında trafik levhası olur…

Belediye görme özürlü vatandaşımız için yola sarı bant döşer, vatandaş arabasını bandın üzerine park eder…

Toplu taşıma araçlarının çoğundaki engelli rampası sadece göstermeliktir,

Hal böyleyken dün engelli vatandaşlarımız için resmi program düzenlenmiş, sanki gelmesinler der gibi şehrin en uzak noktası Hayvey'in düğün salonunda,

Engelli vatandaşlarımız kendi günlerinin etkinliğine ulaşabilmek için özel araç tutması gerekiyor.

Salonun giriş merdivenlerinde engelli rampası yok, yüz metre ilerideki AVM nin ana girişinden dolaşmaları gerekiyor hem de Pazar kalabalığında.

Bununla da bitmiyor, engelliler için 2. Katta ve tek asansör olan yerde etkinliği düzenlemişler, gördüğüm kadarı ile tekerlekli sandalye sığmıyor olacak ki vatandaşımız sandalyeyi katlayıp öyle binmek zorunda kalmış asansöre.

Merve Özbey diye bir şarkıcıyı getirip mini konser verdirmişler, engelli vatandaşlarımızın ulaşamayacağı yerde program yaptıklarından ve protokol konuşmaların ardından ayrıldığından salon boş kalınca AVM içinden anonsla adam toplamaya çalıştılar.

Belediyemizin Engelli koordinasyon merkezi de Hayvey'in düzayak sineması dururken 14 ün 3. Katında engelli vatandaşlarımıza Ayla filmini izletmiş.

Engelliler gününde engellilere daha büyük eziyet olmazdı herhâlde

Zaten uygulamalarımız göstermelik, vatandaşımız duyarsız, bari 3 Aralıkta bir gün olsun düzgün program yapsaydınız.