Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek Milletvekili Aday Adayı olan Bolu Eski Milletvekili Fatih Metin, neden aday adayı olduğunu açıkladı. Metin, Muhtarlarından STK'larına, köylüsünden işçisine, Bolu'nun kanaat önderlerine kadar toplumun her kesiminden yeniden aday adayı olmam için yoğun talep geldi. Benimde bu iradeyi ortaya koyarak Bolu'ya borcumu ödemem gerekiyordu” dedi.

Fatih Metin'in aday adayı olmasındaki ikinci önemli sebep ise 3-0'ın formülünü bilmesi. Metin, Ben siyasi kişilik olarak tabandan geliyorum. Bolu'nun sorunlarını biliyorum, halkımızın beklentilerini biliyorum. 3-0'ı görmesem böyle bir sorumluluğa girmem. 3-0'ın neden olmadığını ve nasıl olması gerektiğini çok iyi biliyorum” açıklamasında bulundu.

Özel Haber: Mehmet Ali Atalay – Bolu Eski Milletvekili Fatih Metin Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcılığı görevinden istifa ederek yeniden milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Milletvekilliğine neden yeniden talip olmak istediğini ise gazetemize yaptığı açıklamada dile getirdi. Fatih Metin, Tabandan gelen birisi olarak 3-0'ın formülü bende” dedi.

“BOLU'YA BORCUM VAR…”

29 yaşında Türkiye'nin en genç il başkanı olan, 34 yaşında milletvekili seçilen, 38 yaşında ise bakan yardımcılığı görevine getirilen Fatih Metin, yaşadığı bu gururun yanı sıra tecrübesiyle de Bolu'ya hizmet ederek borcunu ödemek istiyor. Geçmişle alakalı herhangi bir kırgınlığının söz konusu olmadığını vurgulayan Fatih Metin, Biz siyaseti hizmet aracı olarak gördük, her zaman hizmet yaptık. Ben tekrar bakan yardımcılığı görevime geri döndüm. Üzerinden 6 ay geçti ve benim yeniden aday adayı olmak gibi bir düşüncem yoktu. Ancak muhtarından sivil toplum örgütlerine, işçisinden köylüsüne, Bolu'nun kanaat önderlerine kadar toplumun her kesimi -gerek telefonla arayarak, gerekse yanıma gelerek- yeniden aday adayı olmamı istediler. Bende bu konuda duyarsız kalamadım” şeklinde konuştu.

“BOLU HALKININ SENDEN BEKLENTİSİ VAR DENİLDİ…”

Milletvekili aday adayı olmaya Bolu halkının talepleri sonrası karar verdiğini ve Ankara'da yaptığı istişareler sonrası görevinden istifa ettiğini belirten Fatih Metin, Bana ‘Bolu halkının senden beklentisi var' denildi. Nasip olur-olmaz ama ben bu iradeyi ortaya koyarak borcumu ödemem gerekiyordu. Ben görev addettim, takdir Genel Merkezindir. Makama değil, hizmete talibim” ifadelerine yer verdi.

ÖMER SAYIN VE YÜKSEL COŞKUNYÜREK İÇİN NE DEDİ?

Parti Teşkilatı'nın her kademesinden de büyük bir destek aldığını vurgulayan Fatih Metin, Parti'nin ve Teşkilatların her zaman en önde olması gerektiğini düşünen birisi olduğunu söyledi. Metin, Toplumun her kesiminden destek gördüğüm gibi Teşkilatımızın da her kademesinden destek aldım. İlçelerimizin büyük desteğini gördüm” dedi. Yüksel Coşkunyürek, Ömer Sayın gibi yeni aday adaylarının çıkmasının Bolu için çok önemli olduğunu belirten Metin, Bütün arkadaşlarımız değerlidir. Aday adayı olan herkes Bolu adına çok önemli çünkü sayının ve kişilerin hepsi önem arz eder. Bu hareketlilikten kazanan Bolu olur” şeklinde konuştu.

“3-0'IN NEDEN OLMADIĞINI VE NASIL OLMASI GEREKTİĞİNİ BİLİYORUM”

Fatih Metin neden aday adayı olduğunun bir başka gerekçesini ise çarpıcı bir ifadeyle dile getirdi. Yeniden 3-0 olması için ne yapılması gerektiğini bildiğini söyleyen Fatih Metin ‘formülü bende' dedi. Metin, Ben siyasi kişilik olarak tabandan geliyorum. Birçok seçimde taban siyaseti yaptık. Bolu'yu, Bolu'nun sorunlarını ve Bolu halkının beklentilerini çok iyi biliyorum. 3-0'ı görmesem böyle bir sorumluluğa girmem. Ben, neden 3-0 olmadığını ve nasıl olması gerektiğini biliyorum” dedi.