İlimize Bağlı Bolu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından üyelerine dağıtılmak üzere 289 Simental Irkı Gebe Düve İthal edilmiştir. Mudurnu İlçemizde yapılan törenle İthal Gebe Düveler sahiplerini buldu.

Tören Mudurnu Kaymakamı Cihat Sönmez, İl Müdürümüz İsmail Taş, Bolu İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliği başkanı Muzaffer Bilici ve Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İsmail TAŞ; Sürdürülebilir ve karlılığı yüksek hayvancılık açısından et, süt verimi yüksek, iklim koşullarına adaptasyon konusunda zorluk çekmeyen, dayanıklılığı yüksek bir ırk olan Simental ırkı düveler ilimiz yetiştiriciliğini bir adım daha öne taşıyacaktır. Bu bağlamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve üreticilerimize hayırlı olmasını canı gönülden diliyorum” dedi.

Gebe Düvelerin 169 adedi Slovakya, 120 adeti İse Çek Cumhuriyetinden İthal Edilmiş Olup; Merkez, Mudurnu Ve Göynük İlçesindeki Birliğe Üye Yetiştiricilerimize dağıtımı birlik tarafından yapılmıştır. Toplamda 28 yetiştiriciye dağıtılacak gebe düvelerin 244 adedi 24 üreticiye Mudurnu ilçesinde , 10 Adeti 1 Üreticiye Merkez İlçesinde, 35 Adeti 3 Üreticiye Göynük İlçesinde yetiştirmek üzere verilmiştir. İthalatın ikinci ayağında gelen 200 adet Simental Irkı gebe düve, rutin karantina prosedürü sonunda sağlık taramasından geçirilmiştir. Haber Merkezi