Saadet Partisi Bolu Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Muhammet Emin Kaya, 28 Şubat'ın yıl dönümünde yayınladığı yazılı açıklama ile yaşanan sürçe değindi ve süreçle hesaplaşılması gerektiğini belirtti.

28 Şubat sürecini darbe olarak nitelendiren Kaya, Bugün 28 Şubat 2015 yani post modern darbenin ardından tam 18 yıl geçti. Türkiye siyasi tarihide 28 Şubat, Refahyol Hükümeti'nin, 28.02.1997 tarihli Milli Güvenlik Kurulu toplantısı ve toplantıda alınan kararlar sonrası ortaya çıkan sürecin sonunda yıkılmasını ve seçilmişlerin dışındaki askeri bürokrasinin başını çektiği güçler tarafından yeniden biçimlendirilmesini ifade etmektedir. Darbeler ve muhtıralar, demokrasi karşıtı girişimlerdir ''Gerek 1960 ihtilali, gerekse sonrasında yapılan darbeler verilen muhtıralar ve 28 Şubat darbesi, maalesef ülkemizi çok geriye götüren antidemokratik adımlardır. Bunların hiçbirinin tasvip etmiyor bunları halkın iradesine yapılmış olarak kabul ediyoruz. Ve bunları suçtur. Bu suçu işleyenler kim olursa olsun cezalandırılmalıdır” dedi.

28 Şubat'ı Uydu ülke değil lider ülke olma girişimlerine yönelik bir girişim olarak nitelendiren Kaya, Başta Süleyman Demirel, Mesut Yılmaz, Vural Savaş, bazı holding patronlar, Stk, Sendika ağaları, Rektörler ve bir kısım medya olmak üzere 28 Şubata, çanak ve alkış tutan tüm kesimler dahil edilmelidir. 28 şubat darbesi, Ülkemize, Halkımıza ve o günün Başbakanına yapılan EN HAİN, EN SİNSİ ve EN KALLEŞÇE DARBE' olmuştur. Çünkü: Bu darbeye maruz kalan 54.Hükümetin Başbakanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan, kendisini bu millete vakfetmiş, borçlanmadan ve zam yapmadan denk bütçeyi yapmış, Halkın parasının belli kesimlere hortumlanmasını önlemek için Havuz Sistemini kurmuş, İşçiye, memura, emekliye ilk 6 ayda yüzde 50 zam vermiş, Yahudi ve Hristiyan aleminin Müslüman ülkelerde yaptıkları sömürü ve akıttıkları kana dur demek için, D8'le İslam Alemini birleştirme çabası içerisine girerek, uydu ülke değil, lider ülke olmanın ilk adımını atmıştı” ifadelerini kullandı.

Sürecin baş aktörünün Çevik Bir olduğunu hatırlatan Kaya, Bu adımlardan büyük telaşa düşen, başta İsrail ve ABD olmak üzere, diğer sömürgeci devletler, çıkarlarını korumak için, yerli maşalardan, Asker-Sivil işbirliği ile 28 Şubat darbesi gerçekleştirmişlerdir. 28 Şubat darbesinin mimarı olan, Çevik Bir'in darbenin gerekçesini 2002 yılında bir dergiye yazdığı makalede bir bir itiraf ettiği ortaya çıktı. İsrailli Siyaset Bilimci Martin Sherman'la, Middle East Quarterly adlı dergide 'İsrail'le sürekli büyüme ve gelişme gösteren ilişkilerin 1996 yılında Erbakan'ın Başbakan olmasıyla donma noktasına geldiğini' belirten Çevik Bir, 'bunun da İsrail ve kendilerinde rahatsızlık oluşturduğunu' vurgulamış. Bizim Paşa bildiğimiz bazılarının bugün yaptıkları itiraflarıyla, malesef Maşa olduklarını görüyor. Havuz sistemiyle hortumları kesilen holdingler ve banka sahipleri, Asker, sivil ve medyadaki Maşaları kullanarak 28 şubat darbesiyle, sonradan 22 bankanın içini boşalttıklarını biliyoruz” dedi.

28 Şubat süreciyle gerçek anlamda hesaplaşmanın yapılabilmesi için atılması gereken adımlara da değinen Kaya, 28 Şubat döneminde ‘'Beceremediniz artık bırakın'', ‘'Hükümet gitsin'', ''Asker daha demokrat'' diyen Fetullah Gülenın en ağır bir biçimde cezalandırılması gerekmektedir. Darbeyi yapan, ortak olan ve azm edenler iç ve dış mihraklarda hesaba çekilmelidir. Bu darbe sonucu işini kaybeden, maddi ve manevi yönden mağdur olanların hakları iade edilmeli. Darbe sonucu kapatılan Refah Partisinin tüm hakları ve mal varlığı iade edilerek, kayıp trilyon davası iptal ve şimdiye kadar alınan paralar iade edilmelidir.

5-28 Şubat darbesinde açık rolleri olduğu kesin olan, herkesin kabul ettiği Dış mihraklardan ABD ve İsrail'le ilişkiler gözden geçirilmelidir. Bizim ABD ile stratejik ortaklığımız devam ediyorsa bu nasıl başarılı olacaktır. 28 Şubatla hesaplaşma yapılacaksa, Sn Erbakan'ın vizyonuna hedeflerine sahip çıkılmalıdır. Darbeyle elde edilen mevki ve makamlar geri alınmalı. Cemal Gürsel devlet mezarlığından çıkarılmalı, cumhurbaşkanlığı iptal edilmeli. Aynı şekilde Kenan Evren'in cumhurbaşkanlığı iptal edilmeli, emekli maaşı kesilmeli, edindiği mallar da hazineye devredilmelidir. 28 Şubat sürecinde ceza alarak mağdur olanların hakları da iade edilmelidir. Daha dün Erbakan Hocayı arkasından bıçaklayan AKP Milletvekilleri bugün Hoca için övgü dolu sözler sarf etmektedir Hocanın bu insanlar için söylediği en güzel söz ‘Sizi Gidi Palyaçolar Sizi' olmuştur. Saadet Partisi olarak, Halkın iradesine karşı yapılan bütün Darbelere karşıyız. Hiç kimse Hiçbir kurum halkın iradesi üzerinde olmamalıdır. Darbelere teşebbüs eden ve bir şekilde bunda rol alanların en şiddetli şekliyle cezalandırılmalarını bekliyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye'nin yetiştirdiği ender insanlardan olan ilim fikir ve siyaset adamı Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN hocamızı rahmetle anıyoruz. Herkese Saadetli Günler Diliyoruz” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi