Bolu Belediyesi tarafından 1 ocak tarihi itibariyle hayata geçirilen Yeni Ulaşım Sistemi'nde yer alan 103 hat sahibinden 16'sına çeşitli gerekçelerle cezai işlem uygulandığı belirtildi. Belediye Encümen'i tarafından verilen cezalar sonrası, 26 şoföre 500 bilet karşılığı olan toplam 13 bin 600 lira ceza uygulandı.

HABER: HAKAN AYDIN

Bolu Belediyesi tarafından yeni yılla birlikte yürürlüğe sokulan ve yaşanan aksaklıklar nedeniyle vatandaşların şikayetçi olduğu yeni ulaşım sistemiyle ilgili olarak Bolu Belediyesi ağırlığını arttırıyor. Vatandaşlardan gelen şikayetler sonrası özel bir ekip oluşturulması talimatını veren Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 30 kişiden oluşturulan ekiple hatlarda yaşananlarla ilgili bilgi alıyor.

16 ŞOFÖRE CEZA UYGULANDI

28 gündür uygulanan sistemle birlikte, belediyeye yapılan şikayetler sonrası minibüs şoförlerine çeşitli cezalar verildiği belirtildi. Özellikle belirlenen güzergahlara uymayan, bilet basmayan ve son olarak bavul tartışmalarıyla ilgili şikayet edilen 16 şoföre ceza verildi. Belediye Encümen'i tarafından verilen cezaların sözleşmede yazan oranlar üzerinden uygulandığı, bir şoföre 500 bilet üzerinden 850 lira ceza kesildiği öğrenildi. Bu güne kadar 16 minibüs şoförüne toplam 13 bin 600 liralık cezai işlem uygulandı.