Bolu Belediyesi tarafından eski mahalle medeniyetlerinin geliştirilmesi ve mahalle kültürünün canlandırılması amacıyla her ay farklı bir mahallede düzenlenen ‘Bizim Mahalle' etkinlikleri kapsamında 25'incisi Semerkant Mahallesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Semerkant Mahallesi İnkılap İlkokulu'nda 25'incisi düzenlenen ‘Bizim Mahalle' etkinliğine Semerkant Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

Etkinliğe, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, Şerafettin Erbayram, mahalle muhtarları, kurum ve daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

‘Bizim Mahalle' etkinliği kapsamında İnkılap ilkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları gösterisi yapıldı. Adından Başkan Yılmaz, belediye çalışmaları hakkında bilgi vererek, mahalle sakinlerine hitap etti

SEMERKANT MAHALLESİ'NDE HALKA HİTAP ETTİ

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, büyük beğeniyle izlenen halk oyunları gösterisinin ardından mahalle sakinlerine hitap etti. Yılmaz, İnkılap İlkokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu gösteriyi beğeniyle izlediğini ifade ederek, Bu minik yavrularımızın, geleceğimiz olan çocuklarımızın gösterisinde emeği geçenleri, çocuklarımızı yetiştirenleri ve çocuklarımızı kutluyoruz. Tebrik ediyoruz. Bolu'nun belki ilk ilkokulu, en eski okulumuzdur burası. Harf İnkılabı'ndan önce buradaki diplomalar Osmanlıca yazılmış. Ondan sonra da Harf İnkılabı' ndan sonra işte bizim değerli yazarımızla gündeme gelmiş. Yani burası geçmişten geleceğe köprü olmuş bir okulumuz. Bu okulun bahçesinde böyle bir töreni yapmaktan huzur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

“25 YILINI BU ŞEHİRE ADAMIŞ BİRİSİYİM”

‘Bizim Mahalle' dergisine ilişkin değerlendirmede bulanarak, belediye hizmetleri hususunda da bilgi veren Başkan Yılmaz, Ben Belediye Başkanlığı'ndan önce 10 yıl Belediye Meclis Üyeliği yaptım. 15 yıl da o dönemde hayal ettiğimiz şehrin inşası,icraatı için çalıştık. Dile kolay 25 yılını bu şehire adamış birisiyim. Ekibimizle beraber Bolu'da bir değişim dönüşümü gerçekleştirmeye çalıştık. Kolay değil. Allah'a binlerce şükür ki bir çok yer çok farklı hale dönüştü. Bizler bu dönüşüm başta muhtarlarımızın büyük desteği olmak üzere, mahallelerdeki insanlarımızın desteğiyle, belediyemizde çalışan işçisinden memuruna, mühendisinden şefine, müdüründen başkan yardımcılarına kadar bir ekip çalışmasıyla bir şehirde değişim dönüşüme yapmak için gayret ettik. Baya mesafe aldığımızı görüyorsunuz. Buralar Bolu' nun ilk mahalleleri, en eski mahalleri ve bu mahallelerimizin tamamıyla ilgili mevcut tarihi ve geçmişi ile ilgili bir kitapçık hazırlıyoruz. Semerkant Mahallesinde yaptığımız kitapçığı da bugün dağıtıyoruz. Ben, Bolu Belediye Başkanı olduğumda Bolu 25 mahalleden ibaretti. Şu an 25. kitabı dağıtıyoruz. Bu çok önemli bir çalışma. Ama Bolu şu an 43 Mahalleye çıktı. Dolayısıyla daha yapılacak çok iş var. Ben de, dile kolay, 15 yıl sürekli, 10 yıl da Belediye Meclis Üyeliği dersek 25 yıl şehriyle kendisini bütünleştirmiş bir adam olarak şu an artık son günlerimdeyim. Değişimde fayda vardır. Yeni geleceklerin daha gayretli ve daha hareketli olacaklarına yürekten inanıyorum” dedi.

“SİZİN DESTEKLERİNİZLE BOLU'YA 15 YIL HİZMET ETMENİN ŞEREFİNİ YAŞADIM”

Göreve geldiği günden bugüne yaşanılabilir bir şehrin inşası için çalıştığını ve bu çalışmalarda da muhtarlardan, mahalle sakinlerinden çok büyük destek gördüğünü ifade eden Yılmaz, Bolu gelecekte turizm kenti olacak, spor kenti olacak, sağlık kenti olacak ve üniversite kenti olacak diye yola çıktık. Sadece şehir merkezi değil; bütün ilçeleriyle beraber bu amaca adım adım gidecek. Bizim de zaten göreve geldiğimiz günden bugüne kadar hep bu amaca yönelik hizmet ettiğimizi bilesiniz. Bolu eski mahalleler hariç tamamen değişti, dönüştü. Depreme dayanıksız yapımız çok fazlaydı. Neredeyse %80'i depreme dayanıksızdı. Şu an artık %80'i depreme dayanıklı hale geldi. Bu bölgeler ise Semerkant, Aktaş'ın belirli bölümleri, buralar da, bazı yerlerle beraber önümüzdeki süreçte değişecek, dönüşecek. Artık böylelikle dünyada yaşanılabilir illerden bir tanesi inşa olmuş olacak. Böyle bir konuda sizin destekleriniz olmadan bu işler olmazdı. Sizin desteklerinizle, Bolu'ya 15 yıl hizmet etmenin şerefini yaşadım. İnşallah bundan sonra da emrinizde olacağımı ifade ediyorum. Benimle beraber bu hizmeti, görevi sürdüren belediyenin bütün çalışanlarından Allah razı olsun diyorum. Muhtarlarımızın tamamının çok büyük desteğini gördüm. Onların hepsinden Allah razı olsun diyorum. Sizler arkamızda hep durdunuz. Siz olmasaydınız bizler zaten olmazdık. Ben hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hakkınızı helal edin diyorum. Sağ olun var olun” ifadelerini kullandı.

‘BİZİM MAHALLE' DERGİSİ DAĞITIMI

Başkan Yılmaz, konuşmasının ardından mahalle sakinlerine Semerkant Mahallesi için özel olarak hazırlanan ‘Bizim Mahalle' dergisinin Semerkant Mahallesi sayısını dağıttı. Dergi dağıtımının ardından katılımcılara pilav ikram edildi.Elif Erdoğan