Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan Karacasu'daki 127 dönümlük arazi üzerine yapılacak 500 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı termal otel ve kür merkezi için Altındağ firması tarafından hazırlanan proje Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlık tarafından incelemesi yapılan projeye çok kısa bir zamanda onay çıkması bekleniyor. Proje maliyetinin yaklaşık 25 milyon dolar olacağı ifade ediliyor.

22 Kasım 2013 tarihinde ihalesi yapılan, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Karacasu'daki 127 dönümlük arazi, Yap İşlet Devret modeli ile Altındağ Otelcilik Yapı San. ve Tic. A.Ş. tarafından 49 yıllığına kiralanmıştı. Firma tarafından 500 yatak kapasiteli, 5 yıldızlı termal otel ve kür merkezi olarak 3 yıl içinde faaliyete geçirilmesi planlanan söz konusu tesis ile ilgili projeler hazırlanarak onaylanması amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderildi. Projenin bir aksilik olmaması durumunda kısa süre içerisinde onaylanması beklenirken, projenin inşaat maaliyetininde yaklaşık 25 milyon doları bulacağı belirtiliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Aydın Baruş, Altındağ Otelcilik tarafından kiralanan arsamız daha önce Turizm Gelişim alanı içerisindeydi. Ancak son kararnameyle Turizm Bölgesi ilan edildi. Şu anda imar durumunda bazı değişiklikler olduğu için Karacasu Belediyesi tarafından çalışmalar yürütülüyor. Bir diğer çalışmada Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılıyor. Çünkü projenin onay makamı bakanlık. Bu onayında kısa süre içerisinde çıkmasını bekliyoruz. Mevcut projelerin yanı sıra bu projede Karacasu Bölgesi'nde hayata geçmesiyle birlikte Karacasu'yun Termal bölgesi olması yolunda önemli bir mesafe kaydetmiş olacağız” dedi. (Hakan Aydın)