Gerede Devlet Hastanesi'nde kurulan sigarayı bırakma standına 25 kişi başvurarak destek istedi.

Gerede Kaymakamlığı organizasyonu ile İzzet Baysal Devlet Hastanesi KETEM Polikliniği'nce, Gerede Devlet Hastanesi'nde kurulan stantta sigarayı bırakma konusunda vatandaşlar bilgilendirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan KETEM Doktoru Dilek Çürük, Gerede'de Toplum Sağlığı Merkezi'nde daha önceden randevu alan hastalara sigarayı bırakma konusunda bilgi verdiklerini gün boyunca 25 kişiye yardımcı olduklarını söyledi. Danışmanlık hizmeti ve ilaç desteği konusunda yardımcı olduklarını belirten Dilek Çürük, Öncelikle danışmanlık hizmeti veriyoruz. Hastaların problemleri var mı, yok mu, ne kadar zamandır sigara içtikleri ve sigara alışkanlıkları sorularak değerlendiriliyor. Sigarayı bırakma konusunda önlerine çıkabilecek sorunlardan bahsediliyor, ipuçları veriliyor, daha sonra teşhisler konusunda ilaç desteği sağlanıyor. Yazdığımız reçeteleri eczanelerden alabilerek, ilaçları ücretsiz vereceğimiz konusunda şuan bir şey yok. İlaçlar gelecek bekliyoruz. Henüz elimize ilaçlar teslim edilmedi. Bakanlığın çalışması devam ediyor” diye konuştu.

Katılım ve ilginin oldukça yoğun ve güzel olduğunu kaydeden Çürük, Bırakmak isteyenler ilerleyen zamanda kendi iradeleri ile bırakmaları da gerekir. Müracaat edenlerde genç ve yaşlı her kesimden oluşuyor. Bir günlük talep olduğu için başvuran 25 kişi, bu rakam iyi bir sayı, yığılma ve yoğunluk var” dedi. Haber Merkezi