25 Kasım ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' etkinlikleri kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Kurul Toplantısı Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında yapıldı.

Valilik Abant Toplantı salonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit'in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, BAİBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sameddin Gündüz, İl Müftüsü Orhan Genç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Koçyiğit, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı ve İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Emin Demirkol katıldı.

Toplantının açılışında kadına yönelik şiddetle ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, "Adalet, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığının koordinesinde 75 maddelik ‘Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İş birliği ve Eşgüdümün Artırılmasına Dair Protokol' oluşturuldu. Hazırlanan bu protokolde kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair takip edilecek yollar belirlenerek izlenmesi gereken politikalar izah edildi. Bugün bu çerçevede 81 vilayette ve bütün ilçelerimizde illerde valilerin başkanlığında, ilçelerde kaymakamların başkanlığında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon, İzleme ve Değerlendirme Kurul Toplantıları yapıldı” dedi.

“ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNÜ TELİN EDİYORUZ, HİÇBİR ŞEKİLDE TASVİP ETMİYORUZ”

Vali Ümit, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Maalesef dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de insani olmayan, insana yakışmayan şiddet eğilimlerini görüyoruz. Kadın her şeyden önce bir anne, her şeyden önce bir eş, her şeyden önce bir arkadaş kısacası insanız hep beraber. Kadına karşı şiddet sadece kadına karşı yapılmış bir eylem değildir. Kadına karşı şiddet zayıfa karşı saldırıdır. Şiddetin her türlüsünü telin ediyoruz, hiçbir şekilde tasvip etmiyoruz. Her türlü şiddettin de en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyoruz.

“KADINLARIMIZA KARŞI YAPILACAK HER TÜRLÜ EYLEMİ ŞİDDETLE KINIYORUM”

Elbette ki ülkemizin ilgili kurumları hem mücadele hem de suçluların yakalanması ve cezalandırılması noktasında gerekli çalışmaları ve fiili uygulamaları yürütmekte. Temennimiz bütün insanlığın, çocuklarımızın, kadınlarımızın, erkeklerimizin, yaşlılarımızın, herkesin insanca yaşadığı, gönlünce yaşayabildiği bir ortam oluşmasıdır. Bu çerçevede çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum. Kadınlarımıza karşı yapılacak her türlü eylemi şiddetle kınıyorum.”

ÇALIŞMALAR HAKKINDA SUNUMLAR YAPILDI

Toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü” hakkında sunum yapılırken İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı.

Toplantı, katılım sağlayanlar tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele kapsamında yapılması gereken çalışmalar hakkındaki karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

STANDLAR GEZİLDİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, beraberindeki heyetle birlikte kadına yönelik şiddetle mücadelede farkındalık oluşturmak ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından açılan stantları gezdi.

Stantları gezerek çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ümit, Şiddet gören, görme ihtimali olan ve mağdur edilen kadınlarımız Alo 183 ve 112 hatlarını arayabilir; telefonlarına indirdikleri Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES) uygulaması ile tek tuşla güvenlik güçlerimize ulaşabilirler. Vatandaşlarımızın bu uygulamayı kullanmak zorunda kalmamalarını temenni ediyorum. Kadına yönelik şiddetle mücadelede emek sarf eden tüm mesai arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar diliyorum. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye destek olan tüm Bolulu hemşehrilerime de gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AİLE İÇİ ŞİDDET VE ÇOCUK SUÇLARIYLA MÜCADELE BİRİMLERİ ZİYARET EDİLDİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, beraberindeki heyetle birlikte İl Emniyet Müdürlüğü Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddet ve Çocuk Suçlarıyla Mücadele Kısım Amirliği'ni ziyaret etti.

Kadına şiddetle mücadelede yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ahmet Ümit, birimlerde görevli personele çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diledi.