Toplum Yararına Program kapsamında Bolu Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılacak 230 işçiye verilen eğitimlerinin ardından arazide ki çalışmalarına başlamadan önce olası yaralanmalara karşı Bolu Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından tetanos aşıları yapıldı.

Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında ormancılık faaliyetlerinin hafif alanlarında ve en düşük risk grubu olan işlerde çalıştıracak işçilerin bu uygulama ile çoğunlukla tozlu ortamda ve toprakta bulunan tetanos mikrobunun sporlarına karşı da tedbir alınmış oldu. İş Güvenliği kapsamında yapılan aşılarının ardından işçiler çalışacakları alanlara göre de ayrılarak arazide yapılan tatbikatlarla gerekli bilgi seviyesine ulaşmaları sağlandı.

Fidanlıkta çalışacak olan işçilere Fidanlık Şefi Koray Cantürk tarafından tohum ekimi, sulama, fidan yetiştirme, fidan bakımı, çapa ve repikaj konuları, Otoyol ağaçlandırma ve bakım çalışmalarındaki işçilere de Fidanlık Şefi Koray Cantürk ve Bolu Orman İşletme Şefi Osman Kara tarafından fidan dikimi, sürgün kontrolü ve çapalama teknikleri uygulamalı olarak anlatıldı. Haber Merkezi