CHP Belediye Başkan Aday Adayı Yüksel Ceylan 23 Nisan nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Ceylan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; Türkiye Büyük Millet Meclisi, dünyanın en eski on parlamentosundan biridir. Genelde Meclisler devletlerin kuruluşlarından sonra oluşur. Bizim meclisimiz devleti kuran bir meclistir. Ulusal Kurtuluş Savaşını yapacak orduyu kuran ve savaşı yöneten bir meclistir. Bizim meclisimiz, Mustafa Kemal Atatürk'ün öndeliğinde zafer kazanmış, barış sağlamış, saltanat ve hilafeti sona erdiren bir meclistir. Bizim meclisimiz, en önemlisi Cumhuriyet'i kuran bir meclistir.
Bu nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin çok özel bir önemi vardır.
23 Nisan'ın temsil ettiği egemenlik anlayışı bir sosyal sınıfa, ırk veya kan esasına, kafatasına dayalı bir egemenlik değildir. 23 Nisan'ın egemenlik anlayışı, hangi dinden, mezhepten, etnik kökenden, düşünceden olursa olsun bütün insanların eşit ve hepsinin Türk Ulusu'nun bir parçası olduğu anlayışıdır.
23 Nisan aynı zamanda egemenlik ve bağımsızlığın temelidir. Bu devleti kuranlar en güç şartlarda dahi yabancıların hâkimiyetine girmeyi kabul etmemişler, başka ülkelerin mandalarına girmeyle ilgili tüm önerileri reddetmişlerdir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi dünyada eşi görülmemiş devrimleri gerçekleştirirken hiçbir ülkenin baskısına, telkinine ve tavsiyesine boyun eğmemiştir. Bütün alınan kararlar Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin özgür iradesi ile alınmıştır.
Ne yazık ki bugün ulusal egemenliğimize, bağımsızlığımıza saygı göstermeyen emperyalist güçler, kendi arzularını Türkiye'ye dayatmaya, kabul ettirmeye çalışmaktadırlar. Türkiye Büyük Millet Meclisi asla bu dayatmalara boyun eğmemelidir. Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözüne Türk Milleti olarak sadık kalmalı ve bunu kendimize ilke edinmeliyiz, asla da taviz vermemeliyiz.
Mustafa Kemal Atatürk'ün bugünün küçüğü, yarının büyüğü çocuklarımıza armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”