İl Müdürlüğümüz çiftçilerimize doğrudan hizmet sunarken, yazın toz toprak, kışın yağmur çamur şartlarında köylerde, tarımsal üretim yerlerinde bütün üretim aşamalarında çalışmalar yapıyor.

Özelikle sahada tarımsal alanlarda ÇKSHayvan Pasaportu, Makine EkipmanKırsal Kalkınma Desteklemeleri, Gıda Kayıt Onay Sertifikasyon ve Denetimi, TAPDK İşlemleri, Bitki Sağlığı ve Yetiştiriciliği ve Hayvansal Sağlığı ve Yetiştiriciliği konularında danışmanlık, Eğitimler gibi hizmetler bir fiil sahada gerçekleşmektedir. Bu hizmetler kapsamında 2014 yılı içerisinde 46 araç ile toplam 23.500 ziyaret edilmiş ve 463 bin km yol gidilmiştir. Verilerden de anlaşıldığı üzere hizmetleri gerçekleştirmek yerinde ve doğrudan daha çok hizmet götürebilmek için daha fazla araca ihtiyaç vardır. Bu yıl araç ihtiyacını gidermek için kiralık araçlar kullanılmıştır. Hizmetin aksamaması için araçlar gerek duyulduğunda teknik personel tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca TARGEL Projesi kapsamında görev yapan Tarım Danışmanları da bağlı bulundukları köylerinde bu araçlarla aktif çalışmalar yapmaktadır.

Belirlenen acil ihtiyaçlar doğrultusunda İl Müdürlüğümüz ve İl Özel İdaresi tarafından yapılan hizmet aracı alımı projesi ile İl Müdürlüğümüze 8 araç 298.000 TL'lik bütçe ile DMO'dan alınarak İl müdürlüğüne kazandırılmıştır.