Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Öğretmenliği AD'da özel yetenek sınavları yapıldı. Sınavlarda 213 aday resim eğitimi alabilmek için ter döktü. Yeni eğitim döneminde 40 öğrenci Resim İş Eğitimi Öğretmenliği'nde okumaya hak kazandı.

2 gün süren sınavlar iki aşamalı gerçekleştirildi. İlk aşamada ‘Canlı Modelden Desen', ‘Kroki-Figür' ve ‘Kroki-Üç Boyutlu Çalışma' başlıkları altında adayların kompozisyon, oran-orantı, perspektif, çizgi rahatlığı-estetik duyarlılık-teknik olgunluk, çizgi ile ifade gücü ve yaratıcılık becerileri değerlendirildi. İlk aşamadan en az 55 puan alan öğrenciler sıralamanın yapıldığı ikinci aşama sınavına girmeye hak kazandılar.

İkinci aşamada ise adaylar belirlenen bir konuda imgesel kompozisyon yaptılar. Aday öğrencinin ‘Çizgisel' veya ‘Işık-Gölge' tekniğine göre yaptığı çalışma canlı modelden desen çalışması ile birlikte değerlendirildi. Özel Yetenek Sınavlarının sonucuna göre 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 40 öğrenci Resim İş Eğitimi Öğretmenliği'nde okumaya hak kazandı.