Yeni Türkiye gençliğinin kodlarını, Yeni Türkiye ve Gençlik adlı yazımda beraber incelemiştik. Yazının parantez içlerini doldurduğumuzda anlıyoruz ki, aradığımız Yeni Türkiye gençliği Osmanlı dönemini andıran dertli bir gençlik. Gençlik gün geçtikçe özüne dönmekte ve bu kimlik değişikliği, İttihat ve Terakki döneminden sonra ortaya çıkan kendini toplumsal ve bölgesel sorunlardan soyutlayan gençlik görünümünün kaybolduğunu göstermektedir. Türk gençliğinin genleriyle oynayanlar (ESKİ TÜRKİYE ZİHNİYETİ), özüne dönen Yeni Türkiye gençliğinden rahatsız olmaya başlamış durumdadır.

Siyasi konjonktrün değiştiği bir dönemde, gençliğin siyasete bakış açısı da değişmeye başlamıştır. Kendisini ülkenin merkezine yerleştirmeye başlayan gençler, 2023 hedeflerini başarıya ulaştıracak baş mimarlardır. Ve bu süreçte gençlere sorumluluk verilirken, yetkinin de verilmesi zaruri bir gerekliliktir. Bu ayrımın iyi yapılması gerekir aksi takdirde rol çatışmasına da sebebiyet verilebilir.

Sorumluluk ve yetkinin birleştiği bu dönemde gençlik, Yeni Türkiye idealinin başarıya ulaşması için; enerjisini, hırsını, azmini ve cesaretini ortaya koymak zorundadır. Genç ve tecrübesiz omuzlarına yüklendiği bu kutlu davayı geleceğe taşımak için bu dönemin kıymetini bilip, gerekli bilgi ve birikimlerini doğru yerde ve doğru alanlarda kullanmaya özen göstermelidir. Ve Yeni Türkiye gençliği; kulu olduğu Yüce Allah'a, kitabı Kur'an-ı Kerim'e, Peygamberi Hz. Muhammed(SAV)'e ve ecdadı Osmanlı'ya layık bir gençlik olabilmek hayaliyle bu mübarek yola revan olmalıdır.

Tüm bunların ışığında işte aradığımız 2023 Gençliği ?

-Müslüman bir gençlik

-Mazlumun yanında olan bir gençlik

-Zalimin karşısında dik duran bir gençlik

- Ülkenin idaresinde söz sahibi olabilen bir gençlik

-Figüran değil, başrolde bir gençlik

-Kendisine güvenen ve sorumluluk alabilen bir gençlik

-Yerelden ziyade bölgesel düşünebilen bir gençlik

-Vizyon sahibi bir gençlik

-Ecdadını yeren değil, ecdadına sahip çıkan bir gençlik

-Dünya barışında söz sahibi olan bir gençlik

-Fedakar bir gençlik

-Vefakar bir gençlik

-Cefakar bir gençlik

-Rol dağıtan bir gençlik

-Yakan-yıkan değil, yapıcı ve inşa edici bir gençlik

-Tarihinden ilham alarak geleceğe dair hedefleri olan bir gençlik

-Batılın değil, Hakk'ın peşinde olan bir gençlik

-Özgürlükçü bir gençlik

-Eli silah tutan değil, elinde kitaplar olan bir gençlik

-Ülkeye dair, Dünya'ya dair büyük hayalleri olan ve büyük düşünebilen bir gençlik

-Gelecek nesiller için, kendi gençliğinden vazgeçebilen bir gençlik

"kim var! " diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "ben varım! " cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde kimse yoktur! " duygusuna sahip bir dava ahlâkını pırıldatıcı bir gençlik, 2023 Gençliğidir!