Star Gazetesi turizm yazarı Alper Tekbaş'a TBMM'de açıklamalarda bulunan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, bu güne kadar hiç açıklamadığı ‘Boluwood Projesi'ni kamuoyu ile paylaştı. Bolu'nun doğal güzelliklerine dikkat çeken Ercoşkun, Bolu'ya film platoları kuracağız, film endüstrisinin Türkiye'deki merkezi olacağız” dedi.

Star Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, Bolu'yu film platosu haline dönüştürmek için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

BOLUWOOD PROJESİ

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Ali Ercoşkun, “Bolu'ya film platoları kuracağız, film endüstrisinin Türkiye'deki merkezi olacağız. Bu anlamda çok elverişli topraklara ve imkanlara sahip bir il olmanın avantajlarını ve fırsatlarını etkin bir şekilde kullanacağız. Üzerinde durduğumuz kavram Ankara ve İstanbul'un buluşma noktasıyız. Bolu'nun geleceğini planlamada turizm bizim için çok ama çok önemli. Bolu yüzde 65'i orman olan bir bölge ve bilinmeyen bine yakın göl ve göleti içinde barındırıyor. Tıp ve diş hekimliği fakültelerinin katkısıyla sağlık turizminde çok önemli bir merkez olacağız. Spor ve sporcu sağlığı, farklı hastalıkların tedavileri için yapılacak projeler Bolu'muza katma değer katacaktır. 700 yataklı yeni şehir hastanesinin 2016 yılında temelini atacağız. Bolumuz için somut adımlar atmalıyız. Bolu'ya herkesi bekliyoruz” (Haber Merkezi)