Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz seçim çalışmalarına Kültür Mahallesi'nde devam etti. 2015 yılında Bolu'nun Avrupa kenti olacağının söyleyen Başkan Yılmaz; 2015 yılında Bolu'nun alt yapı çalışmaları tamamen bitecek, Doğalgazın gelmediği mahallemiz kalmayacak. Üst yapı çalışmaları da tamamlandığında 2015 yılında Bolu Avrupai bir kent olacak bu kenti hep birlikte kucaklayacağız” dedi. Kültür Mahallesi'nde seçim çalışmalarına devam eden Başkan Yılmaz'a kalabalık bir partili grubu eşlik etti.
Başkan Yılmaz açıklamasında havalar kadar seçim çalışmalarının da güzel gittiğini belirterek, D-100'de eski Tekel binası önünde bulunan vatandaşların şikayetçi olduğu üst geçitle ilgili açıklama yaptı. Yılmaz; Kültür Mahallesi'nin en fazla şikayet ettirildiği konu D-100 üzerindeki üst geçittir. Üst geçidi ben yapmadım. Yaşlılar, engelliler ve vatandaşlar üst geçide çıkamadığı için ben sorumlu tutuluyorum. Bugüne kadar ben hiç üst geçit yapmadım. Üst geçitlerinde tamamına karşıyım. Üst geçit yerine alt geçidi tercih ederim. Vatandaşların güvenli geçebilmeleri için geçmişte yapılan alt geçitlerinin yanına da güvenlik önelimi alıyoruz. Tekel binası önünde ki üst geçit Karayolları tarafından yapılmıştır. Doğru yapılamamıştır bizde üst geçidi beğenmiyoruz. Önümüzdeki dönemde D-100 Güneye kaydığında burada üst geçide ihtiyaç kalmayacak. Bolu'nun geleceği ile ilgili bir düşüncesi olmayan Bolu'yu geleceğe taşımak için herhangi bir düşüncesi olmayan; Bolu Belediyesi'nin yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi sahibi olmayanlar bilerek ve bilmeyerek bir eksiklik varsa hemen onu bizim üzerimize atıyorlar. Biz bütün eksikliklerinde sahibi olduğumuzu kabul etmek durumundayız. D-100'ün güneye gitmesi gecikecek olursa hemen oraya bir asansör sistemi ile vatandaşlarımızın ve özellikle yaşlı ve engelli vatandaşların üst geçide rahat inip çıkmasını sağlayacağız” dedi.
Geleceğe bu yüzden umutla bakıyoruz
Başkan Yılmaz açıklamasının devamında dev projelerini sıralarken, Seçim kazanmak için değil Bolu'yu geleceğe taşımak için çalışıyoruz” dedi. Yılmaz; Şuandaki D-100 7,5 km bir park olacak. Gezme, eğlenme, spor amaçlı kullanılacak. Yolun kenarında alışveriş merkezleri ve dükkanlar olacak. Dünya da bir ilke imza atacağız. Şehrin göbeğinde böyle devasa büyüklükte park hiçbir yerde yok. D-100 devasa büyüklükte bir park olduğunda Kültür Mahallesi de cazibe merkezi haline dönüşecektir. Kültür Mahallesi'nde ayrıca üç tane parkımızı revize ederek güzelleştirdik. Parklarımız da vatandaşlarımız rahat bir nefes alsın diye uğraşıyoruz. Önümüzdeki dönem içerisinde hem bu mahallemiz hem de diğer mahallelerimizin tamamı çok farklı bir konuma gelecek. 2015 yılında Bolu'nun alt yapı çalışmaları tamamen bitecek, Doğalgazın gelmediği mahallemiz kalmayacak. Üst yapı çalışmaları da tamamlandığında 2015 yılında Bolu Avrupai bir kent olacak bu kenti hep birlikte kucaklayacağız. Seçim zamanı diğer adaylar çok laf üretebilirler ama bizden önceki dönemlerde cadde ve sokaklara döşenen parke taşı miktarı 200 bin metrekareyken 2013 yılında Bolu Belediyesi 350 bin metrekare kaldırım taşı ve parke taşı döşemesi yapmıştır. Bolu Belediyesi geçmiş dönemde yapılan çalışmaları 1,5 yılda yapar hale gelmiştir. Bu bizim övünç kaynağımızdır geleceğe bu yüzden umutla bakıyoruz. Seçim kazanmak için değil Bolu'yu geleceğe taşımak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.