Bolu Valiliğinin 26.03.2015 tarih 1829 sayılı oluruna istinaden yapılması gereken hizmet içi eğitim 10.08.2015 Tarihinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda Bolu İli Merkez İlçe Mahalle ve Köy Muhtarlarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen hizmet içi eğitim toplantısına Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü temsilen İl Müdür Vekili Nuri Erikli, Arazi Edindirme Şube Müdürü Fevzi Seymen, Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan Akpınar ve ilgili teknik personel katıldı.

İl Müdür Vekili Nuri Erikli açılış konuşmasında Mera Kanunu, tarım arazilerinin miras ve satış işlemleri, hayvan sağlığı ve desteklemeleri, çiftçi kayıt sistemi üzerinden yürüyen destekleme ve kayıt işlemleri hakkında bilgilendirme yaptı.

LİFLET DAĞITIMI YAPILDI

Arazi Edindirme Şube Müdürü Fevzi Seymen tarafından Bolu İli Mera, Yaylak ve Kışlak Alanlarının Korunması ile ilgili Valilik Genel Emri (2015/1 ve 2015/2) ile Bolu İli Yaylakları ve Kışlakları Koruma, Kullanma Usul ve Esasları Yönergesi hakkında bilgi verilmiştir. Ayrıca 6537 Sayılı Kanun kapsamında Miras ve Satış İşlemleri hakkında bilgi verilerek liflet dağıtımı yapıldı.

KAÇAK AVCILIK KONUSUNDA MUHTARLAR UYARILDI

Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan Akpınar yaklaşan Kurban Bayramı nedeni ile denetimlerin sıklaştığını belirterek hayvan hareketleri konusunda bilgilendirme yaptı. Ayrıca desteklemeler, aşılamalar ve suni tohumlama hakkında bilgi verdi. İlimiz dere ve göllerindeki kaçak avcılık konusunda muhtarlar uyarıldı.

MUHTARLARDAN GELEN SORULAR CEVAPLANDIRILDI

Toplantıda, özellikle hayvan hareketleri , mera, yaylak ve kışlaklarla ilgili muhtarlardan gelen sorular cevaplandırılarak, bu konularda koordineli çalışmanın öneminden bahsedildi. Bolu Valiliği'nce yayımlanan Yaylakları ve Kışlakları Koruma, Kullanma Usul ve Esasları Yönergesinin fotokopisi ile birlikte liflet, broşür ve afiş dağıtımı yapıldı. Haber Merkezi