“2014 YILINDA AK PARTİ SANCAĞINI TÜM SEÇİM BÖLGELERİNE DİKECEĞİZ”
· AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın 2014 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine dair BGC Yılbaşı özel sayına özel açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin AK Parti'den başka hiçbir rakibi yoktur” diyen İl Başkanı Sayın, yerel seçimler hakkındaki öngörüleri neler, adaylık kriterleri neler, AK Parti'yi yerel seçimlerde diğer partilerden öne çıkartan etkenler neler ve diğer siyasi partilerin şansları ne? Sorularını cevapladı.
İşte AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın'ın Bolu Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yılbaşı özel sayısı yaptığı açıklamalar:
“MUHAFELETİN HİÇ BİR ZAMAN İKTİDAR OLMA HEDEFİ YOK!”
Biliyorsunuz AK Parti olarak Anayasa değişikliği yapmak suretiyle 27 Ekim 2013 yapmayı yasa teklifi ile meclise getirdik ancak özellikle CHP'nin bu teklife karşı durması nedeniyle bu anayasa değişikliği kabul edilmedi. Bizde bunu referanduma getirmek istemedik. Çünkü önemli bir maliyeti var ve bu yükü memleketimize külfet olur düşüncesiyle bunu yapmadık. Kaldı ki; iktidar partileri her zaman seçimlerin zamanında olmasını arzu eder. Muhalefet partileri ise, seçimler erkene alınıp biran önce yapılsın isterler. Ama Türkiye'deki muhalefetin yapısı, genleri çok farklı olduğu için ve sadece muhalefet yapmak için parti kuruyorlar ve de muhalefeti yeterli görüyorlar. Hiçbir zaman iktidar olma gibi bir hedefleri de yok, aslına bakarsak öyle bir kadroları da yok. Bu nedenle muhalefetin destek vermemesi nedeniyle bu anayasa değişikliği yapılamadı.”
“AK PARTİ OLARAK BİZ SEÇİMLERE HER ZAMAN HAZIRIZ”
“Seçimler normal zamanı olan 2014 yılı Mart ayının son haftasında yapılacak. Yapılacak olan bu seçimler noktasında bir hayli uzun bir süreç var” diyen Sayın, AK Parti'nin Bolu'da dokuz tane belediyesi var. Biz işimize gücümüze bakıyor ve çalışıyor ve vatandaşa hizmet üretiyoruz diyerek” diğerleri gibi boş polemiklerle uğraşmadıklarını belirtti.
Biz seçimlere her zaman hazırız” diyen Sayın Biz çok güçlü bir teşkilat yapısı olan bir partiyiz, sürekli teşkilatlarımız dinamik. Bilgisi ve birikimi ve o heyecanı ile sanki yarın seçim olacakmış gibi çalışırken, diğer taraftan da hiçbir zaman seçim olmayacakmış gibi bu milletin bizlere yüklediği ağır vebali en iyi şekilde yerine getirmek için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. 2014 yılında yapılacak seçimlerde de bu başarımızı çıtayı daha da yükselterek gerçekleştireceğimizi düşünüyorum.
“BOLU'DAKİ BÜTÜN BELEDİYELERİ ALACAĞIMIZDAN EMİNİM”
2014 yılında yapılacak olan yerel seçimleri muhtemelen 12 bölgemizde Belediye Başkanlığı seçim yapılacak. Ben bütün samimiyetimle ifade etmek istiyorum ki; 12 bölge yapılacak olan seçimlerde 12 Belediye Başkanı çıkartacağımıza eminim ve yürektende inanıyorum. Çünkü insanlar belediyecilik hizmetlerini AK Parti ve AK Parti çizgisinde gelen partilerle birlikte hizmetle tanıştılar ve hizmet görebildiler” diyerek kendinden emin olduğunu ve Bolu'daki bütün Belediyeleri alacaklarını söyledi.
“AK PARTİ SANCAĞINI TÜM SEÇİM BÖLGELERİNE DİKECEĞİZ”
Ayrıca, AK Partili Belediyeler ile AK Partili olmayan Belediyeler arasındaki bariz farkı da herkesin gördüğü ve kimsenin saklayamadığı bir gerçek” diyen Sayın Bugün AK Partili Belediyelerin olmadığı yerlerdeki hizmetlerin diğer ilçelerden çok çok geride kalmış old