Aladağ Orman İşletme Müdürlüğünde 2014 yılı Programında olan 300 hektar Silvikültür Ödenekli, 450 hektar Üretim Ödenekli olmak üzere Toplam 750 hektar Sıklık Bakımı Programının Ekim ayı sonu itibarıyla tamamlanmasının ardından 2015 yılı için teklif edilen 510 hektarlık Sıklık Bakımı Programının gerçekleştirilebilmesi için çalışmalara başlandı.

2015 yılı Sıklık Bakımı çalışmalarına başlanmadan önce bilgilerin tazelenmesi amacıyla 15.11.2014 tarihinde Aladağ Orman İşletme Şefliği 113 nolu bölmesinde Çsa3 meşçeresinde Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Erdoğan Asma, Aladağ Orman İşletme Müdürü Gültekin Aksan, Aladağ Orman İşletme Şefi Osman Özdemir, Aladağ Orman İşletme Şefliğinde görevli Orman Muhafaza Memurları ve Üretim işçileri ile tatbikat yapıldı. Tatbikatta önce bölmenin kenarında bulunan kısmın Kontrol Parseli olarak bırakılması ve bölmede daha önce açılan Bakım Patikalarının bakımlı hale getirilmesi hatırlatıldı.

Daha sonra Tatbikatta sahadan çıkarılması gereken fertler kesilerek sahadan çıkartıldı. Sahada kalması gererken fertler ile istikbal ferdi olacak ağaçlar gösterilerek bunlara kaliteye yönelik dal budaması uygulanması ve Sıklık Bakımı çalışmaları sonunda Meşçerenin Orta çapının kesinlikle düşürülmemesi talimatlandı.