“ 2014 Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bolu il Final yarışması düzenlendi. Kadın çiftçiler Bilgi ve proje yarışması ile tarımsal konularda kadın çiftçilerin bilgilerini değerlendirmek, bir araya gelerek sosyalleşmelerini sağlamak, girişimciliklerini teşvik etmek amaçlandı.
Yarışma, İl Müdürü İsmail Taş'ın tarımsal üretimde kadının önemini belirttiği konuşması ile başladı. Toplanma amacını oluşturan 2004 yılından bu yana 81 ilde bakanlığımızca düzenlenen kadın çiftçiler bilgi ve proje yarışmasıdır. Kadın Çiftçiler Bilgi Ve Proje Yarışması ile, tarımsal konularda kadın çiftçilerin bilgilerini değerlendirmek, bir araya gelerek sosyalleşmelerini sağlamak, girişimciliklerini teşvik etmek amaçlanmıştır.
Bu yıl Bakanlığımız tarafından yine bu amaçlar doğrultusunda farklı bir uygulamaya imza atılmış olup, bu kapsamda; 2013 yılı Türkiye birincisi olan Eskişehir ilinde 10 yılın Türkiye birincilerinden oluşan bir yarışma düzenlenmesi planlanmıştır.
Ancak Bolu İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü olarak, ilimizde yarışmanın yapılması hususunda, kadın çiftçilerden gelen talepler üzerine bu yıl il bazında yapılmıştır.
15 asil sorudan oluşan yarışma neticesinde Naciye Vural (Merkez-Kürkçüler) ve Nermin Kaplan (Mudurnu Karataş Köyü) eşitliğiyle sonuçlandı. Bunun üzerine 15 yedek sorudan oluşan ikinci etaba en yüksek puanı alan ilk dört yarışmacı yükseldi. Yanlış cevabı veren yarışmacının elendiği ikinci etap sonucunda Naciye Vural (Merkez-Kürkçüler) rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.
Yarışma sonucunda birinci olan Naciye Vural üç çeyrek altın ve bir yöresel ürün paketinden oluşan hediyesini İl Müdürü İsmail Taş'ın elinden aldı. İkinci olan Nermin Kaplan(Mudurnu-Karataş) iki çeyrek altın ve bir yöresel ürün paketi, üçüncü olan yarışmacı Havva Akkaya(Merkez-Kürkçüler) bir çeyrek altın ve bir yöresel ürün paketinden oluşan ödülünü aldı. Ayrıca yarışmaya katılan tüm katılımcılara yöresel ürün paketi ve yarışma katılım belgesi verildi.
Sıcak bir ortamda ve başarılı bir şekilde gerçekleşen organizasyonda, kadın çiftçilerimizin oldukça katılımcı ve başarılı bir performans gösterdikleri gözlendi.