Bolu Belediyesi tarafından 2014 yılı Bolu yılı olarak ilan edildi. Bir yıl boyunca her ayın 14'ünde birbirinden güzel etkinliklerle kutlanacak Bolu yılının ilk ay etkinliği başlıyor. Etkinlikler çerçevesinde; el emeği stantları, çocuk tiyatro gösterileri, Türkiye genelinde bulunan Bolulu sanatçıların konserleri ve çeşitli bölgelerin halk dansları topluluklarının gösterileri gerçekleştirilecek.
2014 yılı Bolu Belediyesi tarafından ‘Bolu Yılı' olarak ilan edildi. Yıl boyunca her ayın 14'ünde birbirinden güzel etkinliklerle kutlanacak Bolu yılının Ocak ayı etkinlikleri başlıyor. Etkinlikler ilk olarak saat 09.00 – 15.00 arasında Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gösterime girecek ‘Tembel Prens' adlı çocuk oyunu ile başlayacak. Program daha sonra saat yine Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde başlayacak ve gün boyu açık kalacak olan ‘Binbir Emek Pazarı' stantlarının açılışıyla devam edecek. Saat 14.00 itibariyle de Bolulu yerel sanatçıların konserleri ile akşama kadar devam edecek programın sonunda akşam saatlerinde havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.
2014'ün Bolu yılı seçilmesi ve gerçekleştirilecek etkinliklerle ilgili bilgiler veren Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, tüm Bolu halkını bu etkinliklere davet ederek şu şekilde konuştu: Bildiğimiz gibi biz Bolu'nun turizm, üniversite ve spor şehri olması için birçok çabalar sarf ediyoruz. 2014 yılı da bu çabalarımızın gün yüzüne çıkması için bir fırsat bence. Türkiye'nin parlayan yıldızı olan Bolumuzu, tüm Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak için 14 Ocak 2014 tarihinde ‘Bolu Yılının' startını vereceğiz. Şu anda çok kısa zamanda hazırlamış olduğumuz bir program var ama biz bunu yıl boyunca her ayın 14'ünde değişik etkinliklerle kutlamayı planlıyoruz. Yarın ki programımız saat 09.00'da çocuklarımıza Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek çocuk tiyatrosu ile başlayacak ve akşama kadar devam edecek. Daha sonrasında saat 10.00'da kadınlarımızın el işlerinin sergileneceği ‘Binbir Emek Pazarımız' açılacak. Saat 12.00'da ise Bolu'daki tüm yerel sanatçıların katılacağı bir konser programı gerçekleştirilecek. Konserlerde sahne alacak sanatçılar ise, Caner Torun, Şahin Veli, İsmail Muratdağ, Ömer Öztekin, Taner Doğanöz, Ramazan Çelik, Yaşar Gayretli ve Halit Barlas gibi Bolumuzun sanatçılarıdır. Konser aralarında ise ilimizde faaliyet gösteren tüm halk oyunları ekipleri programlara katılacaklar. Programa katılan gerek sanatçılarımız gerek halk oyunları ekiplerimiz gönüllü olarak katılıyorlar. Daha sonraki aylarda yapacağımız etkinliklerde de yine Bolulu olup sanat dünyasında yer alan sanatçılarımıza yer vereceğiz. Vatandaşlarımız ilk programı seyrettikten sonra bizlere önerilerde bulunabilir ve eksikliklerimiz olursa bizlerle fikirlerini paylaşabilirler. Yaşadığımız şehri hep birlikte nasıl daha ileriye taşıyabiliriz bu konuda her vatandaşımızın fikrine açığız. 14 Ocak 2014 Salı günü saat 10.00'da Belediye Meydanı'nda başlayacak olan Bolu yılının ilk programına tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz”