2013 yılının ilk AK Partili Belediye Başkanları toplantısı Mengen'de gerçekleşti. Her ay düzenli olarak yapılan AK Partili Belediye Başkanları toplantısı Mengen'in ev sahipliği ile gerçekleşti. Toplantıya AK Parti İl Başkanı Ömer Sayın, Milletvekilleri Ali Ercoşkun, Fehmi Küpçü, AK Parti MKYK üyesi ve İl Koordinatörü Orhan Yeğin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Genel Meclisi Başkanı Mücahit Kutlu ve İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Mengen İl Genel Meclisi üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan konuşmasına, AK Parti çatısı altında görev yapıp, hizmet üreten İl Başkanı Ömer Sayın, Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü başta olmak üzere bütün Belediye Başkanlarına ve İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine eksiksiz katılımlarından dolayı teşekkür ederek başladı. Erarslan Bu toplantıyı biliyorsunuz ki geçtiğimiz hafta gerçekleştirecektik fakat hava şartları müsaade etmemişti. Kısmet bu güneymiş. Bugün AK Parti ailesi olarak burada eksiksiz bir şekilde buluşmak beni çok mutlu ettiğini belirtmek istiyorum” dedi.
Toplantının ardından konuşan İl Başkanı Ömer Sayın ise, her ay düzenli bir şekilde gerçekleştirilen bu toplantının önemine vurgu yaptı. Sayın, AK Partili Belediye Başkanları toplantısını Milletvekillerimizle birlikte her ay düzenli bir şekilde gerçekleştiriyor, ilçelerimizin ve şehrimizin sıkıntı ve ihtiyaçlarını hep birlikte istişare ediyoruz. Ayrıca daha önce alınan kararları gözden geçirerek, ne kadar yol kat ettiğimizin karşılaştırmasını yapıyor, giydiğimiz bu ateşten gömleğin sorumluluğu ile sonuç almaya yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Ayrıca yaklaşık 1 bucuk saat süren toplantıda ilin çeşitli sorunlarını konuşan AK Partili siyasilere Mengen Belediye Başkanı tarafından bir sürpriz jest yapıldı. Mengen Belediye Başkanı Osman Erarslan kızı tarafından yapılan AK Parti amblemli ve partililerin isimleri yazılı butik kurabiyeleri Erarslan katılımcılara hediye etti. Erarslan'ın bu jesti karşısında oldukça şaşıran siyasiler, bu günü fotoğraf kareleri ile ölümsüzleştirdi.