2013'de neler yaşandı!
Öğretmenlerinin desteğiyle 10 yıl önce atletizmle tanışan 24 yaşındaki zihinsel engelli milli atlet Neşe Çetin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle çok sayıda madalyanın sahibi oldu Kış lastiği uygulamasında yeni dönem başladı Kalp krizi geçiren babasını hastaneye kaldıran kişi, öldüğünü öğrenince kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.
Bolu'da 2013 yılında önemli gelişmeler yaşandı.
Ocak:Öğretmenlerinin desteğiyle 10 yıl önce atletizmle tanışan 24 yaşındaki zihinsel engelli milli atlet Neşe Çetin, ulusal ve uluslararası yarışmalarda elde ettiği derecelerle çok sayıda madalyanın sahibi oldu. 3 Ocak'ta, kış lastiği uygulamasında yeni dönem başladı, Bolu Valisi İbrahim Özçimen, kış lastiği olmayan araçların Bolu Dağı'ndan geçişine izin verilmeyeceğini belirterek, "Araçlarında kış lastiği olmayan sürücüler, görevliler gözetiminde servislere kadar götürülecek ve kış lastikleri taktırılacak" dedi. 7 Ocak'ta, İl Çevre ve Orman Müdürü Akay, "Abant'ta köylüler kızak ve şambriyelle kayak yaptırmak istiyorsa doktor ve ambulans bulundurmak zorunda" dedi.
Şubat: 10 Şubat'ta, boynuna ip dolanan Bebek hayatını kaybetti. 16 Şubat'ta AA ekibi, derinin serüvenini görüntüledi. Yurt içindeki mezbahalardan toplanan ve yaklaşık 40 ülkeden ithal edilen büyükbaş hayvan derileri, Gerede Deri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki irili ufaklı 120 tabakhanede işleniyor. 8 Şubat'ta "Kanatlı Sektöründe Atık Sorunu ve Çevresel Etkileri" çalıştayı düzenledi. 23 Şubat'ta, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), zorlu kış koşullarında Aladağlar'da 3 gün boyunca çadırlarda konaklayarak, senaryo gereğince kaybolan kayakçıları aradı ve düşen helikopterin enkazındaki yaralılara müdahale etti, ekiplerin kış şartlarıyla mücadelesini AA ekibi görüntüledi. 26 Şubat'ta, Bolu'da 4 yıl boyunca beton ve asfalt zeminde çalışarak hazırlanan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) HighwayOutlet Bayan Hokey Takımı, Portekiz'in Başkenti Lizbon'da gerçekleşen Eurohockey 2013 Turnuvası'nda Avrupa Şampiyonu oldu.
Mart: Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) Genel Sekreteri R.G, kuruma ait yaklaşık 400 bin lirayı sahte imzayla başka hesaba aktardığı iddiasıyla 2 Mart'ta tutuklandı. 1. Etap Kulüpler Arası Türkiye Artistik Cimnastik Şampiyonası 8 Mart'ta Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda yapıldı.12 Mart'ta Bolu'da etkili olan hortum nedeniyle 7 ahşap ev yıkıldı, 9 evin çatısı söküldü.15 Mart'ta Bolu'ya gelen Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Temenni ediyorum ki bu çözüm süreci arzu edilen şekilde sonuçlansın. Türkiye'nin ve Türkiye'de yaşayan 75 milyon insanın geleceği bugünden daha güzel olsun" dedi. 16 Mart'ta Bolu'ya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2013 yılında 318 milyar liralık vergi geliri hedeflediklerini belirterek, "Bütçede bu hedefi mutlaka tutturmamız lazım ve bu ülkenin harcamalarının sağlıklı vergi gelirleriyle yapılması lazım" dedi. Kayak yaptığı esnada Kartalkaya Kayak Merkezi'nde kaybolan Amerikalı kayakçı 25 Mart'ta bulundu.
Nisan: 2 Nisan'da basın mensuplarına açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Mahmut Arık, 112 Acil Servis'e yapılan 240 bin aramadan 58 bininin konuşulmadan kapandığını söyledi.2 Nisan'da Mudurnu'nun Taşkesti Belediyesinde çalışan işçinin attığı uyuşturucu iğne, sekerek bir vatandaşa saplandı. 10 Nisan'da iki grup arasında çıkan kavgada 14 kişi gözaltına alındı. Suriye'deki iç savaştan Türkiye'ye sığınan çift, 13 Nisan'da düzenlenen nikah töreni ile dünyaevine girdi. Bolu Orman ve Su İşleri Müdürü Sezgin Akay, 17 Nisan'da yaptığı açıklamada, Abant Gölü'ndeki su samurlarının zarar görmemesi için olta balıkçılarının avlanmasını yasakladıklarını söyledi. 7 ülkeden 108 sporcunun katıldığı Uluslararası Frizbi Turnuvası 20 Nisan'da yapıldı. Avrupa