Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram, 2013 yılı toplu İş Sözleşmeleri için belediye yönetimleriyle görüşmelere başladıklarını açıkladı.
İlk olarak Bolu'da yaptıkları Toplu İş Sözleşmesi çalışmaları hakkında bilgiler aktaran Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Nihat Bayram, Belediye İş Sendikası Bolu Şubesi 2013 yılı Toplu İş Sözleşmesine oturmak için yetkileri gelen Bolu ilimize bağlı Gerede Belediyesi ve Karacasu Belediyesinin de toplu sözleşme görüşmelerine başlanmıştır. Gerede Belediyesinde 22.01.2013 tarihinde ilk oturum toplantısı gerçekleşmiştir. Yapılan görüşmelerde toplu iş sözleşmesinde işçilerin çalışma hayatını ilgilendiren idari maddeler anlaşılarak tutanak altına alınmıştır. Karacasu Belediyesine toplu sözleşme görüşmeleri için çağrı yapılarak işçilerin çalışma hayatını ilgilendiren toplu iş sözleşme taslağı sunulmuştur. Belediye ile Sendikamız arasında toplu görüşmelerin ilk oturum tarihi 05.02.2013 olarak müştereken anlaşılmıştır” dedi.
Düzce'de de şubelerinin yetkili olduğunu belirten Bayram, Düzce ilimize bağlı Akçakoca, Gömüşova, Yığılca ve Kaynaşlı Belediyelerinin Çalışma Bakanlığı tarafından Belediye İş Sendikasına toplu sözleşme yapmak için yetkileri gelmiştir. Toplu İş Sözleşme görüşmelerine Genel Merkez Toplu İş Sözleşmeleri Genel Sekreteri Erdoğan KEFELİ Başkanlığında ve işçi arkadaşlardan oluşan komisyon üyelerinin katılımıyla yapılacaktır. İlk toplu iş sözleşme görüşmeleri Gümüşova Belediyesinde 31.01.2013 tarihinde yapılacaktır. Yığılca Belediyesinin yetkisi gelmiş olup, toplu iş sözleşme görüşmeleri yapmak için belediyeye taslak verilmiş ve gün tespiti beklenmektedir. Ayrıca Akçakoca ve Kaynaşlı Belediyelerinin de yetkileri gelmiş olup Belediyelere çağrı yazısı ile Taslakları 31.01.2013 tarihinde gönderilecek ve işveren Belediyeler ile sendikamızın müştereken anlaşacakları bir tarihte toplantı tarihleri belirlenecektir. Belediyelerimiz ile yapılacak olan toplu sözleşmelerimizin tüm çalışan işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ederim” diye konuştu.