TEM Otoyolu ve D-100 karayolunda 2012 yılında meydana gelen bin 111 trafik kazasında 28 kişi öldü, 843 kişi yaralandı.
İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, yaptığı açıklamada, trafik kazalarının aşırı hız, yakın takip, ışık ihlali, uykusuzluk, hatalı sollama ve trafik işaretçilerine uyulmamasından kaynaklandığını söyledi.
Durmuşlar, kazaların azaltılması için çalışacaklarını belirterek, "2012 yılında meydana gelen bin 111 trafik kazasında 28 kişi öldü, 843 kişi yaralandı. 2013 yılında radarlı kontroller başta olmak üzere, çalışmalar aralıksız devam edecek. Bolu Dağı Tüneli'nde sürücüler 24 saat güvenlik kamerası ile gözetleniyor. Aşırı hız ve hatalı sollama yapan sürücülerin araçlarına cezai işlem uygulanıyor" diye konuştu.
Kış lastiği bulunmayan araçların sahiplerine 500 lira ceza uygulandığını anımsatan Durmuşlar, "Karlı ve buzlu yollarda özel karışımı sayesinde yumuşaklığını ve tutunma özelliğini koruyan kış lastikleri, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü her an kullanılması gerekiyor. Çünkü kış lastikleri yaz lastiklerinden farklı olarak, içeriği ve deseniyle daha iyi tutunma ve fren mesafesi sağlıyor. Uygulama sayesinde trafik kazalarının sayısında da büyük düşüş bekleniyor" şeklinde konuştu.